23948sdkhjf

Går fra bilinnredning til by- og parkmøbler

Tidene forandrer seg, det gjør vi mennesker også, og det er noe av grunnen til at familien Oseberg går fra produksjon av bilinnredning til by- og parkmøbler, eller Park & Bymøbler som nysatsingen heter.

Toolpack AS så dagens lys i 1998. Som et utspring fra den godt etablerte tynnplatebedriften Alfa Stål AS, som ble etablert 1986 av familien Oseberg, ble Toolpack AS en rendyrket innredningsprodusent. Senere har de to bedriftene fusjonert og blitt til Toolpack AS i 2007. Toolpack AS er i dag eid cirka 70 prosent av John Idar Oseberg og 30 prosent av Toolinvest AS. Bedriften ble belønnet med betegnelsen «Årets Gasellebedrift» 2009. I 2019 etablerte Toolpack en egen avdeling for utvikling, design og produksjon av by- og parkmøbler.
- Vi fikk nok av de enorme kravene innen bilinnredning, det er et stort felt og marked med mange mennesker involvert. Nå jobber vi veldig tett med en liten, men fokusert gruppe mennesker, og med fremtidsrettede produkter, sier Otto Oseberg, som har overlatt ledelsen i Toolpack til sønnen John Idar, men er fremdeles aktiv i den daglige driften.

Vil løfte frem kvinnene
- Det er egentlig Julianne, mitt barnebarn som virkelig har tatt tak i dette segmentet, det er hun som er vår selger og som gjør en fantastisk jobb. Det blir gode resultater, forteller farfar Otto.
Han mener det er viktig å slippe ungdommen til og syns det er ekstra gøy at det er tre kvinner som står i fronten for Park & Bymøbler. 
Hva er årsaken til suksessen?
- Jeg tror vi har truffet bra med tidsånden, det er økende fokus på livskvalitet, også i uterommene. Vi kommer på banen med miljøvennlige og funksjonelle løsninger som får god mottakelse, svarer Julianne Oseberg, og fortsetter:
- Vi har søkelyset på en bærekraftig produksjon av bærekraftige møbler. Vår bedrift er Miljøfyrtårn-sertifisert og treverket vi bruker fra Kebony er FSC-sertifisert og svanemerket.
Park & Bymøbler produserer hovedsakelig i stål med innslag av andre materialer som eksempelvis Kebony treverk, cortenstål og aluminium. 
- Vårt ønske er å være med på å gjøre urbane uterom tilgjengelig og funksjonelle for alle. Derfor satser vi på universal utforming og tilgjengelig design, forklarer Julianne, og legger til:
- Du spør om årsaken til suksess, vi har jo Toolpack bak oss hele veien, og der ligger det over 50 års erfaring innen produksjon av butikkinnredning og bilinnredning. Det gir oss et godt fundament når vi skal ut i markedet med nye produkter, de er produserbare og holder veldig høy kvalitet. Vi er stolte av å produsere våre møbler i egne lokaler i Drammen. Dette gir oss god kontroll over alle produksjonsleddene, og gir store muligheter for tilpasninger og skreddersøm, sier Julianne.

Drømmelag
Julianne vil også trekke inn kollega Tonje Moskvil Lyngås som designer og markedskoordinator produktene og Gunni Marie Blunck som en ressurs på salgssiden.
- Vi henvender oss til anleggsgartnere, landskapsarkitekter, utbyggere og offentlige kunder og på få år har vi fått en fot innenfor flere miljøer, det er veldig spennende, og jeg er ganske sikker på at mye av suksessen er fordi vi er et drømmelag, konkluderer Julianne Oseberg.

For mer informasjon se: www.parkmobler.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125