23948sdkhjf

Zeiss med raskere kvalitetskontroll

Ny versjon av programvaren Zeiss Calypso 2021 skal fremskynde måleprosessen og redusere tid og krefter knyttet til inspeksjon av komponenter. Den nyeste programvareversjon gir måleresultater enda raskere enn før.

Fra 28. mai får brukerne tilgang til den nyeste versjonen av Zeiss allsidige måleprogramvare med fokus på standardgeometrier. Zeiss hevder at Calypso 2021 reduserer tid og krefter for å analysere emner.
- Zeiss Calypso 2021 har over 60 nye funksjoner og forbedringer, noe som vil føre til betydelig bedre ytelse i kvalitetskontroll, sier Ana Carolina Mayr Adam fra Zeiss Product Management Metrology Application Software.

Vesentlig raskere måletid
Hvor betydelig tidsbesparelsen er, blir klart når man vurderer beregningen av overflater i fri form og punktskyer. Takket være forbedrede matematiske algoritmer og andre innovasjoner, er måleresultatene, ifølge Zeiss, nå tilgjengelig 20 ganger raskere enn med Zeiss Calypso 2020.
Videre vil brukere av Zeiss O-Inspect også kunne øke hastigheten på hele optiske måleprosesser. Det er fordi den nye programvareversjonen reduserer unødvendige reiseruter og øker muligheten for å sortere måleelementer. Den nye programvareversjonen kombinerer også så mange måleelementer som mulig til én kameraposisjon, som automatisk bestemmes i henhold til det forhåndsinnstilte zoomnivået. Til sammenligning kan, ifølge produsenten, en Zeiss O-Inspect med nye Zeiss Calypso 2021 optimalisere måletiden med opptil 270 prosent.

Automatiske måleplaner med PMI
I følge Mayr Adam vil den nye programvaren også tilby et høyere ytelsesnivå med introduksjonen av et nytt alternativ kalt Zeiss Calypso dynamisk planlegging. Dette gir en enkel justering av inspeksjonsomfanget basert på dynamiske regler fra MES/CAQ-løsninger, for eksempel Zeiss Guardus. Ved å anvende de dynamiske reglene kan betydelige tidsbesparelser oppnås under måleprosessen. En ekstra fordel er at siden brukerne ikke endrer måleplanen selv, trenger disse ikke å bli sertifisert igjen, noe som ville være en tidkrevende prosess.

«Målet er nullfeilproduksjon»
I tillegg til å øke hastigheten på selve måleprosessen, optimaliserer den nye programvareversjonen også programmeringen. Zeiss Calypso 2021 gjør det mulig å programmere fra PMI med STEP AP 242. Videre vil forbedringer i programmeringsprosessen bidra til ytterligere tidsbesparelser. For eksempel har Zeiss forenklet arbeidsflyten for å vise avviksflagg, og introdusert en rekke forbedringer for import av PMI.
Også opprettelsen av rapporter med Zeiss PiWeb-rapportering, og endringsledelsen for å sammenligne inspeksjonsplaner, ble optimalisert og bidro til enda mer tidsbesparelse. 
- Målet til de fleste bedrifter -nemlig nullfeilproduksjon- kan bare oppnås effektivt hvis måleprosessen holder tritt med produksjonslinjens hastighet, forklarer Zeiss produktsjef Mayr Adam. Hun er derfor overbevist om at brukerne "vil kontinuerlig kunne øke ytelsen til hele måleprosessen" med hver ny utgivelse av Zeiss Calypso i fremtiden.

For mer informasjon se: www.zeiss.com

Kilde: Zeiss

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093