23948sdkhjf

Zeiss med det første krystallografiske CT-systemet

Zeiss kommer med et større utvalg av løsninger for ikke-destruktiv diffraksjonskontrast tomografi.

Zeiss Research Microscopy Solutions, ledende innen ikke-destruktive 3D-bildesystemer, introduserer nå Zeiss Xradia CrystalCT mikro-computertomografi (microCT) -system for å muliggjøre 3D-krystallografisk avbildning av polykrystallinske materialer for et bredt spekter av metall og legering, additiv produksjon, keramiske og farmasøytiske prøver i industrielle og akademiske laboratorier.

En verdens første kommersielle implementering, Zeiss Xradia CrystalCT er spesialbygd for å levere diffraksjonskontrast-tomografi (DCT) på et tradisjonelt computertomografisystem, slik at forskere kan komplettere absorpsjonskontrast-tomografidata med krystallografisk informasjon i tre dimensjoner. Xradia CrystalCT er den nyeste Xradia-plattformen for å levere DCT, utviklet i samarbeid med Xnovo Technology ApS, pioneren innen laboratoriebasert diffraksjon.

Verdens første 

Zeiss Xradia CrystalCT er, ifølge produsenten, verdens første kommersielt bygget laboratoriediffraksjonskontrast tomografi (DCT) på en microCT.

Sømløs kornkartlegging med større volum, som øker datavolumrepresentativiteten sammenlignet med tradisjonelle, destruktive 3D-krystallografiske metoder, tilrettelegges av avanserte anskaffelsesmodus som gir sømfri skanning for rask og nøyaktig 3D-korndata. Avanserte skannemodus fjerner ytterligere begrensningene for størrelse og anskaffelseshastighet for et bredt utvalg av vanlige prøver i laboratorieinnstillinger med høy produktivitet. Evnen til å kjøre større utvalgsstørrelser fjerner begrensninger i laboratoriet, noe som muliggjør flere prøvetyper og mindre forberedelsestid, noe som igjen gir raskere tid til analyse. Raskere anskaffelseshastigheter muliggjør kortere prøvetider, noe som øker laboratorieproduktiviteten.

Forbedret økonomi

Evnen til å avbilde kornstrukturen og kvantifisere den underliggende krystallografiske orienteringen i materialer som metaller er medvirkende til å forstå og optimalisere materialegenskaper. Den ikke-destruktive naturen til microCT-avbildning letter forståelsen av mikrostrukturell evolusjon in situ, og karakteriserer innvirkningen av termiske, mekaniske eller miljømessige forhold på materialadferd. Slike studier hjelper til med å evaluere ytelsen og holdbarheten til nye, lettere og sterkere avanserte materialer, og løse problemer som funksjonalitet, sikkerhet og forbedret økonomi.

Tidligere var DCT-avbildning bare tilgjengelig fra en synkrotron til den ble tilbudt på Zeiss Xradia 620 Versa 3D røntgenmikroskop som en utvidelsesmodul. I tillegg til å være en DCT-plattform, er Zeiss Xradia CrystalCT også et klasseledende microCT-bildesystem som gir suveren oppløsning og bildekvalitet for en rekke 3D-bildebehov. Den er bygget på den svært stabile Zeiss Xradia Versa-basen.

Kan utvides ved behov

- Med CrystalCT bringer vi år med ledende innovasjon og fremskritt på Xradia Versa-plattformene til et mye bredere publikum. Den markedsformende CrystalCT tilbyr bevist ytelse for en rekke 3D-bildebehov. Våre kunder nyter også investeringsbeskyttelse, siden denne plattformen kan utvides med et bredt utvalg av tilleggsprogrammer og kan oppgraderes til toppen av linjen Versa-modeller etter hvert som deres forretnings- og laboratoriebehov utvides, uttaler Daniel Sims, leder for Zeiss røntgenmikroskopi.

- Vi er stolte av å støtte neste generasjon laboratoriebasert diffraksjonsbildebehandling som nå gir bredere tilgang til denne muligheten. Ved å bygge på vår påviste ekspertise innen datarekonstruksjon og -analyse, klarte vi å overføre DCT-metoden til en mikroberegnet tomografiplattform. Zeiss microCT-system gir et ideelt miljø for denne implementeringen, kommenterer Erik Lauridsen, konsernsjefen i Xnovo.

For mer informasjon se: www.zeiss.com

Kilde: Zeiss

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094