23948sdkhjf

Presise målinger fra MLT gir mer effektiv vannkraft

Med stadig dyrere kraft er det økt fokus på å få våre vannverk til å virke så optimalt som mulig, og presise målinger hjelper godt i denne prosessen.

 

- Vi i Andritz Hydro har i hovedsak benyttet MLT sine tjenester for rehabiliteringsprosjekter der nye deler skal tilpasses eksisterende installasjoner, forteller Karl Jonsrud, Prosjektleder Service & Rehab – Turbin & Generator hos Andritz Hydro.

Selskapet har blant annet kontrollert dimensjon og formavvik på løpehjulskammer til kaplanturbiner. Slik kan løpehjuldiameter på det nye løpehjulet tilpasses uten at det eksisterende må demonteres.

 

Høy nøyaktighet

På Peltonturbiner har MLT målt opp form og beliggenheten av flenser på ringledning slik at tilpasningsflenser mot injektorer kan maskineres ferdig.

- For Francisturbiner har vi benyttet dem til å de måle opp stagringer for tilpassing av turbinlokk. Med lasertracker er nøyaktigheten så høy at vi også har kontrollert labyrintringer på high head Francis løpehjul. Firmaet MLT er kunnskapsrike, de er løsningsorienterte og veldig serviceinnstilte, forteller Jonsrud videre.

 

Passer industrien

- Vi i MLT har siden 2022 opplevd en veldig økning i forespørsler fra vannkraftverk, forteller Hans Ravnanger Sæle, daglig leder MLT.

- Vannkraftindustrien har virkelig fått øynene opp for presise målinger via våre portable CMM-løsninger! Det som frem til 2022 kanskje var to oppdrag i året, har plusset på seg til rundt 10 jobber så langt i 2023, forteller Sæle entusiastisk, og fortsetter:

- Det hele startet med et tilfeldig møte med Andritz Hydro på Produksjonsteknisk Konferanse for et års tid siden, og fra det første tilfeldige møtet har vi i MLT blitt med på en reise dypt inn i de norske fjellene. Der har vi lagt til rette for å etablere godt, presist grunnlag for renovasjon og reparasjon av våre kraftverk.

I en maskinteknisk sammenheng dreier jobbene seg noen ganger om å danne grunnlag for maskinering. En teoretisk presisjon på tusendeler gjør MLTs produkter til en ypperlig match med industri generelt sett, mener Sæle.

- Vi i MLT er svært glade for hva samarbeidet med Andritz Hydro har ført til. Vi takker for tilliten de har vist oss og ser frem til fortsettelsen, avslutter Hans Ravnanger Sæle.

 

For mer informasjon se: www.mltnorge.no og www.andritz.com

Kilde: MLT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078