23948sdkhjf

Omron med 3D-visjonssensor for robotarmer

Omron fortsetter å bidra til å bringe innovasjon til produksjonssteder gjennom totalløsninger som kombinerer roboter og automasjonsenheter. Selskapet presenterer nå sensorer for menneskelignende rask oppdagelse og fleksibilitet for automatisering av deleplukking.

 

Omron Corporation, med base i Kyoto, Japan, viste nylig sin nye FH-SMD Series 3D Vision Sensor. FH-SMD-serien kan monteres på en robot for å gjenkjenne tilfeldige bildeler (bulk) i 3D, noe som muliggjør plassbesparende montering, inspeksjon og «pick & place», og forbedrer produktiviteten, noe som er vanskelig med konvensjonelle roboter.

 

Krevende å automatisere

Produksjonsarbeidere er vanskelig å få tak i disse dager, og arbeidskostnadene har økt kraftig. Produsenter står nå overfor et sterkt press for å automatisere prosesser som er avhengige av sansene til erfarne mennesker. Videre må produksjonsarbeidere nå jobbe harmonisk med maskiner for å øke produktiviteten midt i COVID-19-krisen. Spesielt krever bilindustrien visionsensorer som «øynene» til roboter som er uunnværlige for automatisering, fordi det er vanskelig for maskiner å gjenkjenne posisjoner og stillinger til forskjellige kompleksformede deler. Imidlertid bruker store konvensjonelle 3D-visjonssensorer lang tid til å oppdage statusen til objektene, i tillegg til at de trenger store areal og stort monteringsutstyr. Dette er utfordringer for installasjon i eksisterende lokaler og automatisering som gir ytelse på menneskelig nivå.

 

Pålitelig deteksjon

Den nye FH-SMD-serien 3D Vision Sensor er liten og lett nok til å monteres på en robotarm, noe som eliminerer behovet for spesialmonteringsutstyr og dermed sparer plass. Denne sensoren kan, ifølge produsenten, flyttes for å endre deteksjonspunkter og lett gjenkjenne deler, redusere «blinde» områder og gi pålitelig deteksjon. I tillegg muliggjør den nyutviklede 3D-målingsteknologien delgjenkjenning på omtrent 0,4 sekunder (Total tid for 3D-måling og 3D-gjenkjenning under Omrons spesifiserte forhold) uavhengig av form og plassering. Montering av bulkdeler kan automatiseres jevnt.

 

«Innovativ automatisering»

Omron la fram et strategisk konsept kalt "innovativ-automatisering" bestående av tre innovasjoner eller "i'er" - "integrert" (kontrollutvikling), "intelligent" (utvikling av intelligens ved IKT) og "interaktiv" (ny harmonisering mellom mennesker og maskiner). Ved å tilby produktive automatiseringsløsninger som kombinerer FH-SMD-serien og roboter, akselererer Omron etableringen av "interaktive" produksjonssteder - nøkkelen til materialiseringen av "innovativ-automatisering" - sammen med sine kunder.

 

For mer informasjon se: https://industrial.omron.no/no/home

Kilde: Omron

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094