23948sdkhjf

Hufschmied med akustisk kvalitetskontroll

Hufschmied har utviklet den banebrytende SonicShark-teknologien for in-line kvalitetskontroll i maskineringsprosessen. Dette muliggjør mer effektiv bruk av verktøy og store besparelser.

 

Dagens bearbeidingsprosesser, med geometrisk definerte skjærekanter, konkurrerer med mange andre prosesser og må kontinuerlig levere betydelig økt effektivitet. Denne effektiviteten gjelder ikke bare produksjon i stor skala, men også produksjonsmengden til en enkelt del. I dag har kjernemaskineringsprosessene blitt så raske at det kun kan gjøres små fremskritt i denne forbindelse. Betydelige fremskritt i effektivitet kan bare oppnås ved å sikre at kvalitetssikring allerede er på plass så tidlig som mulig under produksjonsprosessen for komponentene.

 

Besparingspotensial

Sonic Shark er et intelligent sensorsystem for prosesskontroll og in-line kvalitetskontroll. Med systemet oppnås automatisert datainnsamling av strukturbåren støy via integrasjon med maskindata.

Siden et gjennomsnitt på 25 til 30 prosent av produksjonskostnadene er basert på kvalitetssikring og testing, er det betydelige besparingspotensial som kan oppnås med SonicShark-systemet melder Hufschmied.

Ved å kombinere forskjellige sensorsystemer med maskindata og en optisk kvalitetskontroll, kan feil eller mangler i komponenten (> 1 mm) oppdages. Tilsvarende koordinater for manglene kan overføres til kvalitetssikringsavdelingen.

SonicShark-sensorene kan også brukes til prediktivt vedlikehold i maskinen og til digitale prosessanalyser. Også selvregulerende dynamiske prosesser kan settes opp ved å bare koble til maskinstyringene.

Ved hjelp av strukturbårne lydsensorer og en adaptiv AI (kunstig intelligens), oppdager systemet avvik i produksjonsprosesser, identifiserer materielle uregelmessigheter og "hører" begynnende verktøyslitasje. På grunn av in-line-kontrollen, som følger med bearbeidingsprosessen, sparer SonicShark tid og kostnader i kvalitetssikring og muliggjør en mer effektiv bruk av verktøy og forutsigbart vedlikehold.

 

For mer informasjon se: www.hufschmied-tools.com

Kilde: Hufschmied

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094