23948sdkhjf

Avansert verktøyinspeksjon med Heidenhain VT 121

Heidenhain presenterer et det nye VT 121-kamerasystem, som kombinert med VTC-programvare, muliggjør automatisk og tidsbesparende inspeksjon av verktøy inne i maskinen. 

Kamerasystemet for inspeksjon av verktøy består av to komponenter; kamera med to objektiver (VT 121) og programvare med berøringsoperasjon (VTC). Kamerasystemet tillater avbildning av verktøy under drift. Sammen med dokumentasjon av verktøyets status og slitasje, er følgende applikasjoner også mulig; inspeksjon av verktøy før kritiske maskineringstrinn, optimalisering av skjæreparameter, optimalisering av NC-programmer, bruddsjekk og verktøyinspeksjon etter utløpet av verktøyets levetid.

Kan brukes autonomt
Kameraet tar nærbilder av hver tann samt detaljerte panoramabilder av hele verktøyets omkrets. For inspeksjon med VTC kan belysningsvinkelen av disse panoramabildene varieres slik at de enkelte tennene er optimalt opplyst. Verktøy kan også avbildes fra undersiden. VTC kan fungere fullt autonomt, for eksempel under ubetjente skift med hjelp av sykluser for TNC 640. 
Programvaren kan til og med blokkere spesifikke verktøy takket være et grensesnitt til TNCs verktøybord. Verktøyet kan enkelt inspiseres på styringens skjerm. Senere evalueringer kan noen ganger til og med utføres offline. Disse aktiveres via programvarealternativer. 

En rekke fordeler
Kamerasystemet for inspeksjon av verktøy ikke bare hjelper deg med å unngå kostbar skade på verktøyet, emnet og maskinen, men også verktøyskostnadene kan reduseres på lang sikt gjennom målrettet minimering av verktøyets slitasje. Kameraet systemet gir også følgende fordeler; automatisert bildebehandling under maskinering, tidsbesparelser, siden verktøyet holder seg i maskinen, kompakt system, til og med brukbart med veldig store verktøy, robust design, selektiv bruk av trykkluft og programvare for konfigurasjon og evaluering direkte på TNC.

For mer informasjon se: www.heidenhain.no

Kilde: Heidenhain

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11