23948sdkhjf

Ny FPT Raptocut – en lønnsom løsning

Når FPT presenterer sin nye Raptocut er det med vippbart bord, automatisk palettbytte og TTW2180 5-akse kontinuerlig fresehode. Dette skal ifølge maskinprodusenten gi rask inntjening på investeringen. 

Raptocut er en høydynamisk presisjonsfresemaskin med et senket og vertikalt bevegende, dobbelt kinetisk bevegelses- og balansesystem som er helt symmetrisk. Kombinert med et spesielt utviklet FMS-system og vippebord er dette, ifølge produsenten, den mest effektive løsningen for maskinering av aluminiumkomponenter for luftfarten, eksempelvis for produksjon av skott og strukturelle komponenter. Men, ser man på maskinens ytelser kan man se for seg andre applikasjonsområder også.

Rask inntjening
Maskinen kan bearbeide emner som er 7000 mm lange, 1000 mm dype og 2500 mm høye. Palettstørrelsen er på 2500x6300 mm og det vippbare bordet kan vippes 90 grader. Fresehodet er bevegelig i A-aksen med pluss-minus 120 grader. I C-aksen er det uendelig rotasjon. Spindelhastigheten er 28.000 omdr/min og spindeleffekten er 80 eller 100 kW med 46 eller 57 Nm. Matehastighet opp til 50.00 mm/min.
Det er mulig å velge CNC-styring fra Siemens, Fanuc eller Heidenhain. Verktøyvekslesystemet har plass til 120 verktøy. Maskinen har lasermåling av verktøy og berøringsprobe for måling av emner samt AUTOCAL, en enhet utviklet av FPT som tillater automatisk kalibrering av geometrien og RTCP på 5 akser eller 3 + 2-aksehoder.
Takket være det dedikerte FMS + palettsystemet tillater Raptocut ubemannet oppsett av emner, slik at det, ifølge maskinprodusenten, gir rask inntjening på investeringen.

For mer informasjon se: www.durocmachinetool.no og www.fptindustrie.com

Kilde: FPT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125