23948sdkhjf

Walter med 90 prosent raskere sluttbearbeiding

Walter lanserer to faste fresere i hardmetall, spesielt egnet for etterbearbeiding, i form av de nye MD838 Supreme og MD839 Supreme sirkelsegmentfresene.

 

Som det allerede er tilfelle for med dynamisk fresing ved grovbearbeiding, frigjør Walter, med de nye fresene, potensialet til den siste CAM-generasjonen for etterbearbeiding. Denne kombinasjonen resulterer, ifølge produsenten, i opptil 90 prosent besparelse på bearbeidingstid. Dette skyldes først og fremst den nye geometrien til fresene, med store radier i skjæreområdet og et høyere antall tenner. Takket være den nye verktøygeometrien er store mellomrom mellom rader mulig ved medium bearbeiding og sluttbearbeiding. Den høye overflatekvaliteten som dette oppnår er en funksjon som i tillegg oppfyller kravene til sluttbearbeiding.

 

Ideelle for sluttbearbeiding

MD838 Supreme (z = 4–8) har en konisk utforming og har en effektiv radius på 250 til 1000 mm. Walters utvalg inkluderer også en versjon av dette verktøyet med ConeFit utskiftbart hode. Den tangentielle MD839 Supreme (z = 4) med en effektiv radius på 100 mm er det bedre valget der det er begrenset plass (for eksempel bladrotorproduksjon). De to sirkelsegmentfresene er tilgjengelige både i WJ30RD-kvalitet, for stål- eller støpejernmaterialer, så vel som i WJ30RA for ISO M og S. På grunn av deres spesialutviklede geometrier er, ifølge produsenten, begge fresere ideelle for sluttbearbeiding av komponenter med bratte vegger, dype hulrom, prismatiske overflater og overgangsradier, for eksempel i energiindustrien, generelt maskinteknikk, eller i støpeformer. I tillegg til korte bearbeidingstider, er deres høye stabilitet og prosess pålitelighet godt egnet for nevnte applikasjoner.

 

For mer informasjon se: www.walter-tools.com og www.hkvm.no

Kilde: Walter

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125