23948sdkhjf

­Wikus med nytt Cubogrit båndsagblad

Wikus er kjent for sine innovative høy ytelses båndsagblader for nesten alle applikasjoner. Wikus utvider nå sin portefølje av de belagte sagbladene med det nye produktet Cubogrit for krevende materialer.

 

Wikus Sägenfabrik utvider sin produktportefølje til å omfatte kubisk bornitritt (CBN)-belagte Cubogrit-sagblad. Kubisk bornitritt er det nest hardeste kjente materialet etter diamant, som i tillegg til hardhet og styrke også har termiske, kjemiske og slitestyrke egenskaper. Med Cubogrit får brukere CBN-belagt båndsagbladteknologi muligheten til å kunne sage 3D printede harde legeringer og herdede jernholdige materialer på opptil 70 HRC.

 

Høye skjærehastigheter

Wikus utvider sin portefølje av de belagte sagbladene med det nye produktet Cubogrit som bruker kubisk bornitrid (CBN) som skjæremateriale. Kubisk bornitrid er det nest hardeste materialet som er kjent. Foruten høy hardhet og styrke, er også termisk og kjemisk bestandighet dens egenskaper.

Cubogrit muliggjør prosesspålitelig bearbeiding av blant annet herdede jernholdige materialer, harde legeringer og additivt produserte arbeidsstykker.

De unike egenskapene til bærematerialene, som er utviklet for Wikus, er perfekt egnet til å tåle den belastningen som ekstremt høye skjærehastighetene medfører.

 

Egenskaper

Cubogrit har CBN-belegg på båndkanten. Stammematerialet er laget av legert herdet stål. Cubogrit er også tilgjengelig med et stammemateriale laget av korrosjonsbestandig spesialstål som Cubogrit VA. Denne utførelsen gir fordeler som eksempelvis avkjøling med rent vann, ingen korrosjon av bladet under lengre nedetid.

 

For mer informasjon se: www.meidell.no

Kilde: P. Meidell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.089