23948sdkhjf

Fletter inn strekkverktøy i selskapene

Maskin K. Lund AS og K. Lund Offshore utvider produktporteføljen med Boltight og Superbolt fra Nord-Lock-gruppen. Selskapene har allerede et godt fotfeste rundt seigtrekkende momentverktøy fra anerkjente RAD Torque Systems. De nye produktene er produkter som strekker bolten, ikke vrir den. 

- Våre strekkverktøy leverer raske, nøyaktige og trygge løsninger til alle segmenter. Boltight har vært ledende innen hydraulisk boltestrekking i mange år, og er spesialister på å ta frem skreddersydde løsninger på kort tid når kunden har behov for det helt spesielle, sier Ole Kristian Rustan hos Maskin K. Lund.

Skreddersydde løsninger
- Over halvparten av våre verktøy er skreddersydd, og vi kan produsere det riktige verktøyet for alle utfordringer. Gjennom samarbeidet med våre kunder har vi utviklet nye metoder for å levere kostnadseffektive løsninger for utallige bruksområder. Hvis vi ikke har et standardverktøy som passer ditt bruk, vil vi produsere dette for deg i løpet av kort tid, understreker Rustan.
Løsningene leveres til segmenter som spenner seg fra subsea til romfart, olje og gass, energi, infrastruktur, vei og anlegg.

Ingen øvre eller nedre grense
Superbolt er strekkverktøy som gjør samme jobben som Boltight, men her brukes ikke hydraulikk. Superbolt strammes til med vanlig håndverktøy. Superbolt var i sin tid en revolusjon når det gjelder å kunne dra til store bolter. 
- Vi endret hele prinsippet fra å bruke stort verktøy og skalerte det hele ned til kun bruk av håndverktøy. Bedre HMS, reduserte verktøykostnader, 100 prosent nøyaktighet ble resultatet av denne massive forbedringen. Vår teknologi er siden utprøvd og testet i tusenvis av vellykkede installasjoner, og vi fortsetter å utvikle en rekke løsninger for å løse neste generasjon utfordringer med bolter. Det er ingen øvre eller nedre grense for hvilke dimensjoner Superbolt passer for, forteller Rustan.

Lastovervåkning gjort enkelt
En betydelig innovasjon i måten å kunne overvåke klemkraft og belastning i sanntid er Superbolt Load-Sensing Tensioner (LST) som er en av Nord-Lock Groups Industri 4.0 utviklinger.
En patentert og oppdatert versjon av Superbolt, har innebyggede måleinstrumenter som kontinuerlig analyserer boltens størrelse i proporsjon til variasjoner av forspenningen i bolten.
Samtidig kan denne nyheten gi muligheter til fjernovervåking og gi live data, alt innenfor en nøyaktighet +/-5 prosent.

For mer informasjon se: www.mkl.no

Kilde: Maskin K Lund

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109