23948sdkhjf

Aarbakke nominert til «Norges smarteste industribedrift»

For syvende år på rad arrangerer Siemens AS og Norsk Industri konkurransen «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene og inspirere til økt konkurransekraft for norsk industri. Konkurransen har vært svært tøff, men nå er endelig de tre nominerte bedriftene klare.

I år som tidligere var det mange sterke kandidater, men det er kun tre bedrifter som står igjen og kjemper om å bli «Norges smarteste industribedrift 2020». Prisen blir delt ut av næringsminister Iselin Nybø 10. februar. 

De tre nominerte er:  

Aarbakke AS
Aarbakke er en Brynebedrift som er helt i verdenstoppen når det gjelder CNC-maskiner og maskinering. Juryen trekker frem at Aarbakke har gjort store endringsprosesser og skapt ny suksess. Dette har selskapet klart ved å vise imponerende omstillingskraft. Aarbakke har blitt transformert ved hjelp av digitalisering, og bedriften ligger helt i front når det gjelder teknologibruk og automatisering. Bedriften fremstår i dag som en utpreget Industri 4.0 bedrift som lover godt for norsk industri. De har gått fra å være en ren offshore-leverandør med Nordsjøen som marked til å bli en internasjonal leverandør med relevante løsninger for fornybar energi og grønn industri.  

Norsk Gjenvinning AS
Norsk Gjenvinning startet som en enkel skraphandel, men er i dag Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og har rundt 50 anlegg i hele Norge. Juryen legger vekt på at selskapet har klart å oppnå «verdens beste kvalitet» på råvaren til papirindustrien gjennom investeringen og oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for avfall. Norsk Gjenvinning har imponert juryen ved å utnytte avansert teknologi for å sortere avfall til rene råvarer. Selskapet fremstår også som en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi, og viser at det er en lys fremtid for bærekraftig miljøindustri. 

Optimarin AS
Optimarin AS er et teknologisk miljøselskap som leverer rensesystemer for ballastvann for skip. Juryen trekker frem at Optimarin var en av de første i markedet på rensing av ballastvann – allerede i år 2000 leverte og installerte selskapet de første ballastsystemene ombord på cruiseskipet Regal Princess. Optimarin har siden befestet sin posisjon som en av de fremste aktørene i et tøft internasjonalt marked, og har lykkes med sin unike teknologi og sitt effektive logistikk- og markedsapparat. Med et system der ingen kjemikalier er involvert i selve rensingen, er Optimarin rett og slett en sterk bidragsyter for et bedre miljø. 

Aldri vært tøffere
I arbeidet med å finne frem til de nominerte har juryen nok en gang jobbet seg gjennom et omfattende vurderingsgrunnlag på jakt etter de som driver norsk industri videre på en smart og gjennomtenkt måte.

Juryen har bestått av
Torger Reve, professor i strategi og industriell konkurranseevne Handelshøyskolen BI, juryleder 
Else-May Norderhus, Stortingets energi- og miljøkomite
Jan M. Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
Odd Myklebust, forskningssjef SINTEF Manufacturing 
Frank Bråthen, direktør for Digital Industries Norway, Siemens AS 
Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

Tidligere vinnere
2019: Tronrud Engineering
2018: Thermo Fisher
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

For mer informasjon se: www.smartindustri.no

Kilde: Siemens

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111