23948sdkhjf

Smart finansnøkkel muliggjør bærekraftig produksjon

I en artikkel fra Siemens Financial Services (SFS) kommuniseres det at bredere distribusjon av smarte finansteknikker vil være nødvendig for å akselerere fremgangen til produksjonsbedrifter i forhold til bærekraft og kommersielle målsettinger. SFS gir eksempler på bærekraftig produksjon i praksis og fremhever den økende betydningen av sirkulær økonomi i produksjonsutstyr.

 

I tillegg til et overbevisende kommersielt mål, som tilbyr økonomiske og forretningsmessige fordeler, er det bred enighet om at bærekraftig produksjon også gir etiske og omdømmemessige fordeler.

Artikkelen skisserer en rekke bærekraftforbedringer som produsenter kan ta i bruk for å levere kostnadsbesparelser, større produktivitet, konkurransedyktig merkefordel og økt forsyningssikkerhet, samt gi et bidrag til karbon eliminering, avfallsreduksjon og andre bærekraftige mål. Disse inkluderer: Bærekraft gjennom design, Energieffektivitet, Mindre vannforbruk, Reduksjon i bruk av råvarer, Ettermontering og oppussing samt Resirkulering og gjenbruk.

Mange av disse eksemplene, og spesielt de to siste, peker på den økende betydningen av sirkulær økonomi innen produksjon av maskiner og teknologi. I stedet for å bli byttet ut, kan teknologi ettermonteres, oppgraderes, gjenbrukes og markedsføres på nytt.

 

Finansiering av bærekraft

Gitt teknologiinvesteringene som kreves for å forbedre bærekraft, samt dagens markedsvolatilitet og usikkerhet, argumenterer artikkelen for at produsenter er avhengige av spesialistfinansiering fra privat sektor for å realisere investeringer i bærekraftforbedringer.

Forskningen identifiserer fire hovedmåter der smart spesialist finansiering bidrar til «bærekraft». Disse er:

  1. Muliggjør investering i bærekraftig teknologi: tilpasse fleksible finansieringsordninger til den forventede fordelen oppnådd gjennom disse investeringene
  2. Forbedret kontantstrømstyring: gjennom skreddersydde finansieringspakker for å passe til en produsents kontantstrømbehov
  3. Gjøre overgangen økonomisk levedyktig: «utjevne» ordninger for å håndtere tyngende overganger fra ett produksjonsmiljø til et annet
  4. Å hjelpe leverandører av bærekraftig teknologi med å hjelpe kunder: integrere smart økonomi som en del av det overordnede tilbudet som legger til rette for kundenes investering i best mulige, bærekraftige løsninger.

- Bærekraft er fortsatt en topprioritert for produsenter, spesielt i møte med markeds- og geopolitisk volatilitet som driver økning i energi- og råvarepriser. Vi ser mer og mer at spesialistfinansieringsløsninger er en nøkkelmuliggjøring for investeringer, og gir bedrifter de verktøyene de trenger for å transformere prosessene sine på en intelligent måte, kommenterer Petter Winzer Falch, salgssjef i Siemens Financial Services.

 

For mer informasjon se: www.siemens.com/financing-sustainability

 

For mer informasjon SFS se: www.siemens.no/finance

Kilde: Siemens

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11