23948sdkhjf

KIPPflexX - fleksibelt 5-akset spennsystem med to funksjoner

Heinrich Kipp Werk har gjort en videreutvikling av det velprøvde 5-aksede spennsystemet KIPPflexX. Dette er en allsidig løsning for enhver 5-akset fresemaskin som kan brukes både til råemner og til nedtrekkinnfesting.

 

Dette er ifølge produsenten unikt på markedet. En ny funksjon er den brukervennlige raske justeringen ved hjelp av et sveivhåndtak. KIPPflexX-spennsystemet kombinerer to funksjoner: Den patenterte nedtrekkfunksjonen er spesielt egnet for ferdigbearbeidede emner. Takket være den symmetriske designstrukturen til skrallehendelen er arbeidsstykket alltid sentrert, og sikrer dermed høy repeteringsnøyaktighet.

Dette systemet kan også brukes akkurat som en vanlig skruestikke. Hvis det festes råemner brukes kjeveplater med tapper, og disse presses positivt inn i materialet, noe som gjør tidkrevende førbearbeidingsprosesser unødvendige.

 

Fleksibel løsning

Støttehøyden på 180 mm sørger for optimal tilgjengelighet for verktøyet på 5-aksede fresemaskiner. Den flate føringen sikrer større stabilitet og stivhet i spennsystemet, noe som ifølge produsenten gir en eksepsjonelt høy holdekraft på 52 kN. For spennområdet på en baseplate trenger brukeren tre adapteraksler og en forlengelsesaksel. Med en annen bunnplate og ekstra forlengelsesaksel kan spennområdet utvides betydelig.

KIPPflexX er egnet for montering på maskinbord med T-spor eller gjengede hull. Det sentrale hullet sørger for konsentrisk justering. Bunnplaten har justeringsspor i lengderetningen og tverretningen. Imidlertid kan det 5-aksede spennsystemet også brukes direkte på nullpunkts spennsystemer. I dette tilfellet sikrer spennfysikken og den intelligente kraftfordelingen at bare begrensede dreiemomenter overføres til maskinbordet.

 

KIPP forhandles i Norge av Hvistendahl og Tveter AS.

 

For mer informasjon se: www.kipp.com og www.hogt.no

Kilde: Kipp

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109