23948sdkhjf

KS Maskinering går for kraftig CMZ dreiebenk

Det er hektisk i verkstedet hos Karlsen & Solbakken Maskinering AS i Skien. Behovet for økt kapasitet og dreielengde på 3000 mm endte opp med innkjøp av en kraftig CMZ TD 55Y-3200 dreiebenk, levert av Bergsli Metallmaskiner AS.

 

Karlsen & Solbakken Maskinering AS, også kalt KSM, er kjent for å utføre alle slags maskineringsoppdrag til mange ulike bransjer. Blant annet produserer og overhaler bedriften alle typer hydrauliske sylindere, dessuten produkter som varierer fra spesialskruer og bolter til forsvarsprodukter og bygging av robotceller til bruk i industrien. Prototypproduksjon er også vanlig. Reparasjon og nylaging av bolter og foringer er selvsagt en del av hverdagen.

 

Mye å gjøre

- KSM har lang erfaring i å lage fiksturer og verktøy for andre produksjonsbedrifter. Siden vi også produserer en rekke varierte produkter, fra idé til masseproduksjon, så er vi blitt meget gode på oppspenning av deler som skal maskineres eller bearbeides på ulike måter, uttaler Sindre Solbakken, prosjektleder hos Karlsen & Solbakken Maskinering AS.

Han forteller at det er mye å gjøre om dagen:

- Vi er i den heldige situasjon at siden vi har kunder i så mange ulike bransjer er det nesten alltid hektisk i verkstedet, noe som ledet til at vi så oss om etter mer kapasitet.

 

Kraftig og kostnadseffektiv

- Da vi skulle vurdere hva slags maskintype vi skulle gå for denne gangen fant vi ut at vi manglet en litt lengre dreiebenk. Ut fra et kost-nytteperspektiv falt valget på en CMZ type TD 55Y-3200. Denne maskinen har en kraftig spindel og er rikelig utrustet, noe som resulterer i en fleksibel og rask maskin til en fornuftig pris, akkurat det vi var på jakt etter, forklarer Solbakken, og legger til:

- Det som er gøy å se er at alle operatørene vil stå i maskinen, så den er fullbooket hele tiden. Det er vi godt fornøyd med, konkluderer Solbakken.

 

For mer informasjon se: www.ks-maskinering.no og www.bergsli.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.297