23948sdkhjf

Svea Maskiner forhandler Quaker Houghton

Svea Maskiner AS er nå forhandler av Quaker Houghton industrielle prosessvæsker i Norge. En ny medarbeider, Arne Myhra, blir salgsansvarlig for denne produktgruppen.

 

Svea Maskiner AS, som fra før av kjent som forhandler av merker som ISCAR, TaeguTec og Ingersoll skjærende verktøy, tilbyr nå også prosessvæsker fra Quaker Houghton.

 

Verdensledende aktør

Quaker Chemical og Houghton International har sammen skapt Quaker Houghton, verdensledende innen produksjon av industrielle prosessvæsker til de primære metall- og metallbearbeidingsmarkedene.

Quaker Houghton er verdensledende innen industrielle prosessvæsker. Selskapet har 4000 ansatte og en robust tilstedeværelse rundt i verden, med produksjon i over 35 land og inkluderer selskapets kunder tusenvis av verdens mest avanserte og spesialiserte stål, aluminium, bil, luftfart, offshore, kan, gruvedrift og metallbearbeiding.

 

Kompetent fagmann

Arne Myhra (52) er ansatt i Svea Maskiner AS fra 1. september i år med ansvar for å bygge opp kundeporteføljen i hele Norge. Dette vil skje i samarbeid med selskapets lokale selgere rundt omkring i landet med detaljkunnskap om kundens behov og utfordringer.

Myhra er bosatt i Ålesund, og jobber ut fra sitt hjemmekontor. Han har jobbet med teknisk salg mot mekanisk industri siden 1997, med hovedvekt på maskinering og produksjon. Arne har cirka 10 års erfaring med salg av prosessvæsker fra tidligere, og før det jobbet han som industrimekaniker og montør i skipsbransjen. Han har også fagbrev som industrimekaniker.

 

Bredt produktspekter

Myhra ser frem til å selge Quaker Houghton-produkter i Norge.

- Vi har et stort produktspekter å tilby og et av hovedproduktene er Binol.  Produktet er en ren skjæreolje basert på ester og fornybare planteoljer, og har en meget bra HMS-profil, forteller Myhra, og legger til:

 Alle skjærevæskene tilfredsstiller alle krav innen EU-regulativer som eksempelvis REACH og CLP merking.

- Ellers finnes det emulsjoner som er universelle og som takler et bredt spekter av materialer. Det finnes også løsninger for skumproblematikk i forbindelse med høyt kjølevannstrykk under maskinering, gjerne i kombinasjon med mykt vann som kan være et problem i Norge. Også en rekke produkter med godkjenninger for flyindustri.

Produktutvalget strekker seg fra mineraloljebasert emulsjoner, delsyntetisk og helsyntetiske væsker. Det satses også på vedlikeholdsprodukter til skjærevæsker, hydraulikk og vangeoljer, samt rustbeskyttere og industrivaskemidler.

- Vi vil etter hvert utvide sortimentet til å dekke en større del av Quaker Houghtons enorme spekter. Produktene lagerføres hos Svea Maskiner AS i Drammen. Ellers finnes det en lokasjon i Sverige med lager og testlaboratorium med ansvar for det skandinaviske markedet, konkluderer Arne Myhra.

 

For mer informasjon se: www.quakerhoughton.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11