23948sdkhjf

Utsetter SMART industri og Vei og Anlegg

Maskingrossisternes Forening arrangerer to av Norges største messer - Vei og Anlegg og SMART industri. Begge messene var planlagt inn våren 2021, og er nå flyttet til 2022 som en følge av det globale covid-19 utbruddet.

 

Vei og Anlegg er Nordens største anleggsmesse, har 3.000 som jobber på stands og samler i underkant av 25.000 besøkende til fire hektiske dager på Norges Varemesse. Planen var at den neste gang skulle arrangeres 5. – 8. mai 2021, og er nå flyttet til 16. - 19. februar 2022.

 

SMART industri i mai 2022

SMART industri er Norges nasjonale møteplass for industri- og produksjonsbedrifter og har rundt 500 som jobber på stand og i underkant av 4.000 besøkende i løpet av tre dager på Norges Varemesse. Planen var at den neste gang skulle arrangeres 13. – 15. april 2021, og er nå flyttet til 10. – 12. mai 2022.

 

Godt samarbeid

MGF har i det lengste jobbet for at foreningen, sammen med Norges Varemesse skulle klare å gjennomføre en trygg messe for både ansatte og besøkende. Men, nå vurderer MGF at smittefaren i samfunnet fortsatt vil være betydelig også til våren.

- Vi følger alle med på vaksineutviklingen, men må innse at det er lite trolig at en så stor andel av befolkningen er vaksinert tidsnok til at vi vil ha et restriksjonsfritt samfunn allerede våren 2021, uttaler Tone Lindberg Grøstad, direktør i MGF, og legger til:

- Vi har jobbet tett med Norges Varemesse og er veldig tilfreds med både de risikovurderinger og tiltak de har fått på plass. De er en seriøs aktør og det gode samarbeidet har ført til at vi sammen besluttet å flytte messene denne uken.

 

Intet alternativ

MGF-direktøren forteller at utstillere ønsker å vise frem den nyeste teknologien og løsninger som skal til for at norske virksomheter kan øke konkurransekraft både nasjonalt og internasjonalt.

- Dette krever både at de planlegger og bestiller denne type utstyr i god tid før messene, og denne fristen begynner vi å nærme oss nå. De færreste av utstillerne er klar for å gjøre dette under de rådende smittevernreglene og usikkerheten for fremtiden. For MGF er det avgjørende at messene tilfører de besøkende kompetanse og ideer for innovasjon, og en utstilling uten nyheter er derfor intet alternativ, understreker Grøstad.

Beslutningen om å flytte messene kommer etter at saken har vært behandlet av ressursgruppene for den enkelte messen og styret i MGF. Utstillerne har vært unisone og helt klar på ønsket om å flytte messene til våren 2022.

- Våre messer samler et stort publikum og for oss er det avgjørende at arrangementene skal være trygge både for utstillerne og de besøkende. Selv om det ikke er en enkel beslutning å ta, er det viktig at vi bidrar til å holde smittesituasjonen under kontroll. Sikkerheten vil alltid komme først hos oss, avslutter Grøstad.

 

For mer informasjon se: www.mgf.no

Kilde: MGF

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094