23948sdkhjf

Vention – lag din egen fabrikk på web

Vil du ha mer effektiv produksjon? Ønsker du en kundetilpasset løsning for din bedrift? Vel, da kan det tenkes at du finner det du leter etter hos Vention. På bedriftens nettsted kan du lage din egen maskin eller fabrikk.

 

Da Maskinregisteret nylig besøkte HMR Voss, og skrev om robotisert sveising gjort enkelt med en Universal Robot (UR), ble produksjonsleder Philip Nordås ivrig og fortalte om hva han holdt på med.

- Vet du hva jeg har funnet, spurte han henrykt. Et nettsted der jeg kan lage min egen automasjonsløsning. Se her, Philip viser frem nettstedet vention.io på sin PC-skjerm.

 

Integrert med UR-universet

- Nå som vi er i gang med coboten fra UR ville jeg vite mer om de mulighetene som finnes for tilpasset automasjon. Plutselig finner jeg Vention, og blir overrasket over hvor langt de har tenkt for å hjelpe akkurat meg, Philip klikker seg inn på stedet der man konfigurerer sin egen løsning.

- Vention har laget et økosystem, der alle delene har en misjon og snakker og passer sammen med resten. Her finner man en helhetlig systemplan og det er bare å sette i gang med å sette sammen komponenter slik man selv ønsker det. Dette er «plug-and-play» med eksempelvis sikkerhetssystem, roterende indexere, integrering mot pneumatikk og programvare som er tilpasset alle komponentene. Bare se her, du får på toppen av alt tilgang til hele UR-universet, forklarer Philip.

 

Enkelt å bruke

Hva med at Vention er et nettbasert selskap uten lokale forhandlere og servicefolk?

- For meg som sluttbruker er det ikke noe stort problem med at Vention ikke ønsker å ha en forhandler i Norge, så lenge de kan dekke de behovene jeg har. Systemet er så enkelt at jeg bygger og vedlikeholder det selv. Skulle en motor ryke, så skifter jeg den selv på 30 minutter. Den store fordelen med Vention er at jeg er oppe og går på programvaresiden i løpet av minutter, da det er UR+ sertifisert. For meg er Vention-systemet et utmerket tilbud til oss som selv har kompetanse og mulighet til å bygge og drifte vårt eget produksjonssystem, konkluderer Philip Nordås.

 

For mer informasjon se: www.hmr.no og www.vention.io

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11