23948sdkhjf

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

I februar 2020 kjøpte Ola Sandström AB WiTö Stainless i Billesholm utenfor Helsingborg. I forbindelse med dette oppkjøpet velger Ola å direkte utvikle virksomheten med en investering i fiberlaser, valget falt igjen på Salvagnini, denne gangen L3-4020.

 

WiTö ble startet på begynnelsen av 1960-tallet av Lennart Wiktorsson og Bertil Törnkvist, opprinnelig med jernkonstruksjoner og oljetanker. I løpet av 60-årene vokste selskapet og startet tidlig med å investere i rustfritt stål, og med det fikk det mange små og store kunder i matindustrien. Selskapet utviklet seg omfattende på 1970-tallet og i 1980 skiftet vi navn til den nåværende AB Wi-Tö Stainless.

 

Fikk store kunder

I løpet av 1980-tallet vokste man ut av drakten og måtte ansette enda flere medarbeidere. Samtidig hadde datamaskinene gjort sitt inntog i bransjen, og CAD/CAM gjorde produksjonen veldig effektiv. Alfa-Laval og Tetra Pak var nå i kundregisteret og i løpet av 1990-tallet ble maskinparken stadig mer moderne og allerede i 1991 begynte selskapet å jobbe med sitt eget kvalitetssystem. Andre grunnlegger Bertil ble pensjonist i 1994, og etter noen år vokste selskapet enda mer, så mot slutten av forrige årtusen hadde man avansert laserskjæring.

 

Velger igjen Salvagnini

Nå tar Ola neste steg i utviklingen og investerer i fiberlaserteknologi og velger igjen Salvagnini som leverandør, blant annet fordi Salvagnini er en pioner innen fiberlaserteknologi der den første fiberlaseren allerede ble vist i 2008. Med en veldig god referanse fra søsterselskapet Krima Stainless i Knäred som investerte i Salvagninis fiberlaser 2018.

 

Direkte nesting

Maskinen som WiTö investerer i er en L3-4020 4kW med blant annet et helt nytt unikt alternativ "SVS-kamera", der operatøren raskt kan ta en skrapdetalj og med hjelp av SVS lage en dxf-fil og automatisk neste direkte på maskinen. Dette blir veldig verdsatt av mange underleverandører som trenger å få en ekstra detalj raskt og enkelt og ikke ønsker å forkaste overflødig dyrt materiale.

Salvagnini takker igjen for vist tillit fra Ola & Mia og ser frem til fortsatt vellykket samarbeid.

 

For mer informasjon se: www.wi-to.se og www.salvagnini.se

Kilde: Salvagnini

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078