23948sdkhjf

Haas nye VR-serie: «perfekt» 5-akse-løsning

Vertikale maskineringssentre fra Haas’ VR-serie er, ifølge den amerikanske verktøymaskinprodusenten, de «perfekte» løsningene når 5-akse delene dine er for store til å rotere ved hjelp av tradisjonelle roterende bord og vugger.

 

Hver maskin i VR-serien har et stort T-sporbord som enkelt støtter store arbeidsstykker og festeanordninger, og et kraftig 2-akse kardansk spindelhode som gir tilgang til nesten hvilken som helst vinkel på delen for komplekse former, underkutt og 5-sidig maskinering.

    

«Fullblods» 5-aksemaskiner

Maskiner fra Haas’ VR-serie kombinerer en oppgradert versjon av den integrerte kardanske spindelen som brukes på Haas GM-2-5AX og VMC-er fra VF-serien. Resultatet er en veldig allsidig fullstendig 5-akse verktøymaskin.

Dette er en veldig annerledes verktøymaskin sammenlignet med tidligere versjoner av maskiner i VR-serien. Den viktigste tekniske forskjellen er konfigurasjonen av den roterende aksen. Maskiner fra den tidligere versjonen av VR-serien brukte en A-akse montert på en B-akse for å støtte spindelen, mens denne nye versjonen er en B-akse montert på en C-akse. Dette betyr at G-kodeprogrammer utviklet for de utgåtte VR-maskinene ikke er kompatible med de nye versjonene, og postprosessorer vil måtte modifiseres for å gjenspeile konfigurasjonen av de ulike aksene.

Freser fra VR-serien er fullstendige 5-aksemaskiner med «kardansk hode» der begge de roterende aksene er montert på Z-aksen og spindel-/skjær verktøymontasjen roterer mens arbeidsstykket er stasjonært på maskinbordet. Dette tillater skjæreverktøyet å peke i enhver vinkel innen den roterende aksens vandringsgrenser.

 

Kraftigere spindel

Freser fra VR-serien har en integrert motorspindel HSK-A63 på 20.000 O/min. Denne oppgraderte spindelen har 50 prosent mer kraft og 40 prosent mer dreiemoment enn HSK-F63-spindelen i Haas GM-2-5AX. Mer kraft betyr at mer aggressiv fjerning av materiale er mulig. Dette er ikke bare en maskin for finish.

Mens høyhastighetsspindelen er best egnet for aluminium, kompositter og andre ikke-jernholdige materialer, gjør den økte kraften det mulig å skjære flere ulike stålprodukter. Balanserte materialfjerningshastigheter kan oppnås med moderne fresingsteknikker med høy effektivitet.

Hastigheten på 20.000 O/min tillater veldig høyt overflateopptak, for flott finish og små verktøy.  

Det integrerte spindelmotordesignet muliggjør raske akselerasjonsgrader for å variere spindelhastigheten raskt opp og ned.

 

For mer informasjon se: www.hmsmaskin.no og www.haascnc.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109