23948sdkhjf

Optimisme hos Prefab Engineering

Usikre tider til tross, hos Prefab Engineering i Stokke i Vestfold går det meste som normalt. Med nylig ISO 9001 sertifisering i boks ser man lyst på fremtiden.

 

Prefab Engineering AS er en allsidig leverandør av tjenester innen maskinering og engineering til både offshore og landbasert industri. Bedriften fokuserer på å levere høy kvalitet og kundetilfredshet i alle ledd.

- Vår målsetting er å være fleksibel og konkurransedyktig i markedet og vi gjør alt vi kan for å møte kundenes forventninger, forteller Dag Are Borge, daglig leder i Prefab Engineering AS.

 

Hyggelig overskudd

Dag Are Borge startet Prefab Engineering i 2011 som et enkeltmannsforetak. I garasjen på Tjøme dro han i gang maskinering med blant annet en helt ny Weiler E50 HD maskin og et Mori Seiki maskineringssenter. I 2017 ble foretaket gjort om til et AS.

- Den første januar 2019 flyttet vi opp til Borgeskogen i Stokke og teller nå seks ansatte totalt. Alle med et eller to fagbrev og lang erfaring i faget. Det er investert offensivt og tøft da vi gikk «all in som AS», men det har gitt uttelling og vi greide et overskudd på hyggelige 15,6 prosent i 2019, sier Borge som startet som verktøymakerlærling tilbake i 1993.

 

Styrker konkurransekraften

Hos Prefab Engineering driver man med CNC maskinering, 3D-konstruksjon, prototyping og 3D-printing. Sentralt i virksomheten er avanserte og moderne maskineringssentre med eksempelvis Mill Turn Center med sub-spindel og stangmater, full simultant 5-akse fresing og dreiesenter med Y-akse og sub-spindel for å nevne noe. Bedriften har også verktøymaskiner for konvensjonell bearbeiding.

 

Optimisme i usikre tider

- Vår fremste styrke er kompleks maskinering i krevende materialer - rettet mot sektorene olje, gass, subsea, forsvar, romfart og teknologibedrifter generelt. Særlig er vi rettet inn mot produksjon til små og mellomstore serier. Vi er i mål med ISO 9001 sertifisering nå i april. Dette vil nok styrke vår konkurransekraft i markedet, understreker bedriftslederen.

Til tross for at det råder mye usikkerhet i markedet er det lys i sikte:

- Nå i disse utfordrende tider greier vi å holde hjulene i gang, og har mer kapasitet enn forventet da markedet naturlig nok er litt på hold. Vi kan derfor starte produksjon på kort varsel. Jeg føler og at ting våkner litt til igjen, og ser positivt på fremtiden i så måte, understreker Dag Are Borge.

 

For mer informasjon se: www.prefab-engineering.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111