23948sdkhjf

Meta med ny kantpresse fra LVD

Meta AS har produsert metallhimlinger siden starten i 1974 og kjøletak siden 1990. Bedriften har en moderne maskinpark og nylig installerte de ny kantpresse fra LVD.

 

Meta AS sitt forretningsområde er en miljøriktige himlinger med integrert kjøling og ventilasjon. De skal være lette å rengjøre, fiberfrie og i tett utførelse, noe som forhindrer at støv faller ned i oppholdssonen. Markedet er næringsbygg, offentlige institusjoner, skip- og offshore.

 

Moderne produksjon

Meta AS satser stort på produksjonsutstyr og har siden 1995 investert cirka 30 millioner kroner i nye produkter og moderne produksjonsutstyr. Blant maskinene de har kjøpt er en helautomatisk perforering- og stanselinje, Nordens største automatiske platebøyesenter for kassetter opptil 1500 x 2560 mm, helautomatisk kantknekkerobot, to datastyrte stanseautomater og et eget lakkanlegg for bredde opptil 1,5 meter. Nylig fikk de også på plass en ny kantpresse av type PPEB-8 110 tonn med knekkelende på fire meter og med hemming bord fra LVD.

 

Mere storkassetter og flåteløsninger

- Dette er en kantpresse som tilbyr høy presisjon og fleksibilitet. PPEB er en kostnadseffektiv kantpresse som takler alt fra enkle til komplekse oppgaver. Maskinen er utstyrt med LVDs intelligente knekkedatabase som brukes til automatisk å optimalisere hver del. Programmet eliminerer prøveknekking og reduserer tiden det tar å knekke en kvalitetsdel, forteller Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Kantpressen er utstyrt med LVDs velkjente berøringsskjerm som har grafisk brukergrensesnitt på styringen, er intuitiv og enkel å bruke. Videre har den 2D og 3D fargegrafikk som simulerer og viser knekke rekkefølgen.

- Meta AS har stort fokus på produktutvikling med best mulig innemiljø som mål. Produktutviklingen pågår kontinuerlig og det legges stor vekt på råd og ønsker fra markedet. Den siste tids utvikling går mot storkassetter og flåteløsninger som passer godt for Meta sitt produksjonsutstyr, sier fabrikk- og innkjøpssjef hos Meta AS John Morten Ødegård.

 

For mer informasjon se: www.meta.no og www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143