23948sdkhjf

Protech Norge på DTM: 3D-printer fiksturer og jiger for maskinering

3D-printeing av prototyper er ikke det eneste man kan gjøre med Fortus-maskinene som Protech AS leverer. Jiger og fiksturer for fastspenning av emner eller måling 3D-printes med høy presisjon i plast, så høy at man også lager ferdige produkter med denne teknologien.

Utrolig styrke

- Mange som besøker vår stand tror plastprintede deler er skrøpelige og mangler toleranser, det er definitivt feil, uttaler en ivrig Terje Lund hos Protech AS.

Han viser frem en fikstur som er laget for maskinering av metallemner:

- Denne kan du sette rett inn i et hvilket som helst spennverktøy og maskinere uten problem. Fordelen er at du kan printe hva slags form eller fikstur du vil for best mulig resultat, eksempelvis kan du oppnå 5-akse-maskinering på en 3-akse-maskin, eller du kan lage detaljer som skal tåle høye temperaturer, sier Terje.

Også til støping

Det mangler ikke på presisjon og Terje viser frem ulike deler og peker på de fine toleransene:

- Du kan lage ferdige deler med gjenger eller kontaktflater som flenser til pumper og rør som faktisk virker i praksis, ikke bare som prototyp. Med en av våre maskiner kan du altså skaffe deg teknologi som muliggjør fremstilling av alt fra prototyper til ferdige produkter enten det er ettstykkproduksjon eller serie.

3D-printing i plast gir utmerkede støpeformer, så kombinasjonen plast og metall blir optimal med tanke på enkelthet, fleksibilitet og pris på sluttproduktet.

- Kom innom på stand B14 så skal jeg vise deg hva vi kan tilby, inviterer Terje Lund.

For mer informasjon besøk: www.protechnorge.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.065