23948sdkhjf

Både laser og panelkekke fra Salvagnini

Idesta Foodtech AB i Malmö gjør, med sin investering i Salvagninis P2Lean og L3-30, den største satsningen i selskapets historie.

Idesta har siden begynnelsen i 1929 hatt mye fokus på rustfri utrustning. I løpet av årene har vi utvidet sortimentet både fra vårt eget selskap og fra bedrifter der vi har agenturene. Vi kan tilby Skandinavias største sortiment innen storkjøkkenutstyr, sier Anders Pettersson, adm. Direktør hos Idesta Foodtech AB.

Knekker alltid rett

Idesta Foodtech AB gjør, med sin investering i Salvagninis P2Lean og L3-30, den største satsningen i selskapets historie.

- Å begynne med laserskjæring og panelknekking er et helt nytt område for Idesta. Det innebærer et stort steg mot en mer fleksibel og kostnadseffektiv produksjon, der man ikke lenger kommer til å være avhengig av å lage batcher for å unngå dyre omstillingskostnader, fremfor alt i kantpressen, uttaler Pettersson, og fortsetter:

- På det viset kan vi holde lagerkostnadene nede og fokusere på å produsere rett detalj til rett tid. Dette takket være P2Lean som har 0 – sekunder i omstillingstid der all verktøyveksling skjer i �?masked time�?. Uansett om man kjører større serier eller stykkproduksjon så er Salvagninis panelknekkemaskin helt overlegen i fleksibilitet, hastighet, presisjon og omstillingstid som skjer i �?masked time�? det vil si ingen ventetid for neste detalj uansett om det er samme detalj eller et helt annet produkt. Med Salvagninis patenterte MAC 2.0 blir hver detalj rett også ved stykkproduksjon.

Fleksibel stykkproduksjon

På lasersiden falt valget på L3-30 2 kW fiberlaser som er utstyrt med Salvagninis egenutviklete og patenterte skjærehode med �?Dry Cooling Head�?, noe som betyr at man ikke trenger gass for å kjøle ned linsen. Dermed sparer man skjæregass og oppnår lengre levetid for linsen da den største årsaken til linsebytte er at gassen forurenser linsen. Laseren er dessuten forberedt for videre automasjon der vekslingsbordet alltid veksler inn den uskjærte platen øverst for å unngå at skrotdeler faller ned på den nye platen.

Både P2Lean & L3-30 er forbereredt for å videreutvikles til å skape en �?Flexcell�? der maskinene koples sammen via den egenutviklete programvaren OPS-Flexcell. Maskinene behøver ikke nødvendigvis være fysisk sammenkoplet men kan jobbe like godt frittstående som sammenkoplet takket være OPS-Flexcell der man i kombinasjon med stanse, laser, panelknekken og kantpressen skaper en fleksibel produksjonscelle som ikke har noen begrensninger i tykkelse, materialkvalitet, avansert knekking og fremfor alt kan jobbe med stykkproduksjon på en effektiv måte for å møte dagens behov med små serier og raske leveranser til kunden.

- At valget falt på Salvagnini er, i følge Anders Pettersson, til dels det lange tette samarbeidet med en serviceorganisasjon og kvalitet i verdensklasse der Idesta har en stansemaskin S4, av eldre årgang, som på tross sina år og timer er still going strong.

De nye maskinene blir installert i løpet av høsten og vinteren 2017.

For mer informasjon se: www.salvagnini.se og www.idesta.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078