23948sdkhjf

Brunvoll investerer 100 millioner i produksjonsteknologi

Brunvolls tydelige strategi om å produsere i Norge ble etablert allerede tidlig på 1990-tallet. Dette har, med en fremoverlent Brunvoll-familie i spissen, medført store og kontinuerlige investeringer i konkurransedyktige fabrikker og intern kompetanse for å møte kundenes stadig økende krav og forventninger.

 

Konsernet opplever nå en betydelig vekst og i den forbindelse har Brunvoll gått til bestilling av to store nye og høyteknologiske maskiner for å utvide kapabiliteten og kapasiteten ytterligere.

Maskinene som er bestilt er et borverk for maskinering av girhus til konsernets fabrikk i Volda og et frese- og dreiesenter til fabrikken i Molde. Maskinene vil bli levert fra leverandøren PAMA S.P.A i Q1 2025. PAMA er et italiensk firma med en 90 år lang historie innen å levere store og mellomstore maskiner med høye krav til stabilitet og deler også Brunvoll sin lidenskap for presisjon.

 

Betydelig investering

- Vi er overbevist om at det å ha en helintegrert verdikjede hvor vi har full kontroll fra A til Å, er det riktige for Brunvoll og vår videre utvikling. På tross av en næringspolitikk som stadig utfordrer lokalt norsk eierskap og produksjon i Norge, så er vi i Brunvoll utrolig stolte at vi som familieeid konsern gjennom 111 år nok en gang tar sats og investerer betydelig for å øke vår konkurransekraft, sier konsernsjef, Kåre Øyvind Vassdal.

- Pama er stolt av å fortsette det fruktbare samarbeidet med den anerkjente bedriften Brunvoll ved å levere høytytende produkter. Vi skal levere to teknologisk avanserte multifunksjonsmaskiner med høy automatisering, som vil styrke tilstedeværelsen til selskapet vårt på det norske markedet. Vi takker Brunvoll for å vise oss tillit og velge oss igjen, sier Matteo Mattuzzi, salgsdirektør ved PAMA S.P.A.

 

Dette er maskinene

Brunvoll Molde har kjøpt en PAMA Speedmill 3000B med X Axe 15 m, Y 3 m, Z 1,6 m og W 1 m, med et fresebord 4 x 4m og dreiebord Ø 4 m.

Brunvoll avdeling Volda har kjøpt en PAMA Speedram 3000 X 14m, Y 4m, Z 1,6m og W 1,2m. Maskinen er full hydrostatisk har to fresebord på 3x4 m og 2x2m.

Begge maskinene har to verktøymagasin, ett på kolonne og ett mellom bordene for store verktøy og stort antall små verktøy. Begge har automatisk veksling av forskjellige hoder som 5. akse med mer, hver med plass for fire hoder.

 

For mer informasjon se: www.brunvoll.no og www.pamamachinetools.com og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.147