23948sdkhjf

Aktiviteten i industrien dabber av i oktober

DNB PMI, justert for normale sesongsvingninger, ble 47,9 i oktober og indikerer dermed at industriaktiviteten avtok den måneden. Alle de fem underindeksene bidro til å trekke ned hovedindeksen.

 

Et veid gjennomsnitt av delindeksene for nye ordre, produksjon og

sysselsettingsindeksen falt med 4,8 poeng til 47.1. Indeksen for priser på innkjøpsvarer falt med 1,3 poeng til 56,1 i oktober. Indeksen tyder på at innkjøpsprisene fortsatt stiger noe, men den er likevel lavere enn sitt langsiktige gjennomsnitt. Kontaktene viser til at prisene har falt på stål og

strøm, mens blant annet kjemikalier, glass, gummi og trelast har økt i pris. Det var 67 bedrifter som svarte i undersøkelsen i oktober.

 

Produksjon

Produksjonsindeksen ble 45,7 i oktober, ned fra 51,3 i september.

 

Ordre

Indeksen for nye ordre ble 45,0 i oktober, ned fra 51,4 i september. Indeksene for hjemmemarkeds- og eksportordre endte på henholdsvis 44,3 og 46,0.

 

Sysselsetting

Sysselsettingsindeksen ble 52,0 i oktober, ned fra 53,5 i september.

 

Leverandørenes leveringstid og lager

Indeksen for leverandørenes leveringstid avtok med 1,4 poeng til 48,7 i oktober. En lav indeks betyr kortere leveringstid, noe som normalt er assosiert med lavere aktivitet. Indeksen for lagrene av innkjøpte varer var 46,9 i oktober, opp fra 46,2 i september. En høyere lagerindeks assosieres med lavere etterspørsel og bidrar til en totalindeks. Lager av sluttprodukter, som ikke inngår i hovedindeksen, steg med 4,2 poeng til 51,3 i oktober.

 

For mer informasjon se: www.nima.no

Kilde: NIMA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093