23948sdkhjf

Roboze Argo 500 til Additech

Additech AS har gjort store investeringer innenfor additiv produksjon. Nylig kom en ny Roboze Argo 500 inn dørene. Den ble levert og montert av Lindberg & Lund AS.

 

Additech har store ambisjoner for additiv produksjon i Norge. Bedriften, som holder til på Marineholmen i Bergen, har vokst til ni ansatte, og har flere nye maskiner er på plass. Målet for Additech er å hjelpe industrien å optimalisere sine produkter.

- Vi skal hjelpe industribedrifter med å forbedre ytelsen til viktige komponenter, muliggjøre produksjon av komplekse strukturer og materialer for spesialisert bruk. Vi i Additech kan redusere produserende bedrifters kostnader, tid og miljøfotavtrykk, forklarer daglig leder hos Additech AS, Anders Helland.

 

Erstatter metall

Bedriften har allerede på plass flere 3D printere som produserer i fiber, polymer og metall.

- Vi har hatt et ønske om å skaffe en printer som kan printe deler som kan erstatte metall for bruk i miljøer hvor det er høye temperaturer, med høy kjemisk motstandsdyktighet og som samtidig har like sterke mekaniske egenskaper som metall. Vi tok kontakt med firmaet Lindberg & Lund som er den Nordiske partneren til Roboze, og ifølge hva vi vi hadde hørt så kunne de levere maskinen vi jaktet på, forklarer Helland videre.

- Lindberg & Lund AS har nylig inngått et partnerskap for det Nordiske markedet med italienske Roboze, forteller Stefan Boche, avdelingsleder for Olje & Gass hos Lindberg & Lund AS. Roboze tilbyr avanserte maskiner for additiv fremstilling i avanserte polymerer og kompositter, og har maskiner som kan printe deler sterke nok til å erstatte deler laget av metall. Roboze Argo 500 er den første 3D-maskinen for fremstilling av deler laget av superpolymerer, og kompositter som blant annet PEEK, CarbonPEEK, ULTEM AM9085F, CarbonPA og mange andre sterke kompositter.

- Ytelsene oppnådd med print i superpolymerer og kompositter utfordrer den vanlige oppfatningen av hva plast kan gjøre, og den skaper noe nytt i industrielt perspektiv, forklarer Boche videre.

 

Høy nøyaktighet

I Argo 500 kan man printe deler sterkere enn metall. Deler som tåler høyere temperaturer, har høy kjemisk motstandsdyktighet og sterke mekaniske egenskaper.

- I Argo 500 styres alle prosessvariablene automatisk. Dette eliminerer de manuelle operasjonene som nivellering av byggeplaten til kalibrering av ekstruderen. Innsetting og automatisk skifte av filament, tørking og forvarming av materialet, alt er automatisert og kontrollert i Argo 500, og dette gjør maskinen svært enkel å bruke, sier Boche.

- Denne printeren er samtid svært allsidig, og gir konstruktører og sluttbrukere ubegrensede muligheter for rask utvikling av både prototyper og ferdige deler laget med svært høy nøyaktighet. Roboze Argo 500 er utstyrt med en kraftig industridatamaskin som kontrollerer, analyserer og lagrer all informasjon og alle parameter som brukes i produksjonsprosessen. Dette tillater sertifisering av hver enkelt del som produseres, avslutter Stefan Boche.

 

For mer informasjon se: www.additech.no og www.lindberg-lund.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11