23948sdkhjf

MIL inviterer til robottesting

Mechatronics Innovation Lab (MIL) mottok nylig sin nye Fanuc CRX25 Cobot, levert av EGH AS. Roboten kan løfte 25kg og har en rekkevidde på 1.9 meter og er brukervennlig å programmere. – Den er et råskinn, sier Halvor-Dag Settendal, Lab. ansvarlig elektro & automasjon hos MIL.

 

MIL har investert i Fanuc sitt flaggskip i cobotsegmentet. Med en løftekapasitet på 25 kg, en rekkevidde hele 1889 millimeter, repeterbarhet på 0.05 mm og kledd igjen med en IP67 kapslingsgrad, vil dette være en allsidig cobot som kan takle de aller fleste oppgaver hvor disse er egnet. Her snakkes det ofte om de fire D'ene. Dull, dirty, dangerous og delicate.

 

Robottesting hos MIL

Fanuc har lagt ned en stor innsats for å gjøre CRX serien mer brukervennlig, med enkel drag & drop programmering for oppgaver som eksempelvis palletering, maskinbetjening eller sveising rett ut av esken. Programmering skjer via en Android eller Apple tablet.

MIL har også investert i flere verktøy som passer godt til roboten, i tillegg til et allerede godt utvalg i labben som også kan benyttes med denne;

2.5D kamera fra OnRobot, elektrisk 2-fingergriper fra Zimmer Group samt vakuumgripere fra UniGripper og Joulin.

Systemet er levert av EGH, godkjent Fanuc partner som holder til i Lier.

Dette åpner mulighetene for å kunne kjøre ulike prosjekter og tester hos MIL i Grimstad.

- Her er det bare å ta kontakt med oss i MIL om noen vil komme hit å teste den eller kjøre test prosjekt på. Vi takker EGH for en flott leveranse, sier Halvor-Dag Settendal.

 

For mer informasjon se: www.mil-as.no

Kilde: Mechatronics Innovation Lab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11