23948sdkhjf

Store besparelser med GENIE gassflasker

Hos Enwa PMI AS i Sandefjord er det stor aktivitet i sveiseavdelingen. Bedriften har mange håndverkere ute i felt og har valgt å benytte GENIE gassflasker fra Linde for å lette sveisearbeidet både i verksted og i felt.

 

Enwa PMI AS er en av landets ledende entreprenører innen bygging av prosessanlegg og ledningsanlegg for fjernvarme, fjernkjøling, vann og avløp. Selskapet er et datterselskap av Enwa AS som leverer energieffektive og miljøvennlige vannbehandlingssystemer til mange områder i samfunnet. Enwa PMI AS tilbyr prosessdesign, prosjektering, prefabrikkering i egne verksteder, installasjon og igangkjøring. I tillegg har virksomheten en serviceorganisasjon for å sikre god og stabil drift av kundens anlegg.

 

Lettere og stødigere

I Sandefjord møter Maskinregisteret Reidulf Holm, verkstedsleder og hovedverneombud for Enwa PMI AS. Han kan melde om positive erfaringer med bruk av GENIE gassflasker.

- Vi bruker argon dekkgass til sveising og har gjort gode erfaringer med bruk av GENIE gassflasker. I tillegg til å være lettere enn stålflasker er GENIEflaskene bredere og stødigere, og flaskene kan inneholde opptil 45 prosent mer gass enn stålflasker fordi de tåler 300 bar trykk mot stålflaskenes 200 bar, forteller Reidulf.

 

Bedre HMS

Vi går ut i verkstedet og ser flaskene i bruk i sveiseavdelingen.

- Vi har 2-300 flasker i daglig bruk rundt om i landet, fordelt på verksteder og i 50 biler. Det blir mange løft i løpet av et år, så lettere gassflasker gir naturlig nok mindre helseslitasje og bedre HMS for våre medarbeidere, sier Reidulf.

Han viser frem en flaske.

- Her ser du displayet som viser hvor mye gass det er i flasken og gjenstående sveisetid. En alarm varsler ved lavt innhold. Flaskene fås også med et enkelt hjulsett og teleskophåndtak for lettere flytting, fortsetter Reidulf.   

- Fordi det er vanskelig å tiltrekke seg ungdom til sveiseyrket ser vi positivt på alle forbedringer innenfor HMS. GENIE-flaskene er et lite bidrag i så måte, mener Reidulf Holm.

 

For mer informasjon se: www.enwa.no og www.linde-gas.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109