23948sdkhjf

Weldcut satser på panelknekking

Weldcut AB i Degerfors tar steget inn i panelknekketeknologien og investerer i en Salvagnini P2Lean 2120.

 

Underleverandørbedriften ble grunnlagt i 1983 i Karlskoga under navnet KP Produkter og ble Weldcut i 2007. En annen fabrikk ble startet i Degerfors i 2015 for å være lokalisert nær en stor kunde. Siden i fjor vår har Weldcut samlet hele produksjonen til Degerfors. Frem til nå har det meste av produksjonen vært laserskjært, stanset, kantpresset, sveiset og montert.

 

Ble overbevist

- Vi har sett en økt etterspørsel etter panelknekkedetaljer over tid og med selskapets mål om å heve automatiseringsnivået, og stadig forbedre ergonomien og komforten i arbeidsmiljøet, passer investeringen godt med tiden. Det passer også bra at det ikke er noen underleverandør med panelknekker i nærområdet, forteller Fredrik Persson, daglig leder i Weldcut AB, og fortsetter:

- Vi har sett på panelknekkemaskiner i flere år og etter et studiebesøk i Salvagnini i Østerrike i 2019 ble vi mer overbevist om at også vi vil kunne utnytte maskinens unike egenskaper.

 

Øker produktiviteten

Maskinen hos Weldcut tar kun opp et areal på rundt 20 m², som ikke er mye mer enn en kantpresse med et verktøyskap, men produktiviteten er omtrent to til fem ganger større med høyere repetisjonsnøyaktighet enn en kantpresse. Salvagnini P2Lean 2120 kan også utstyres med robotautomatisering i etterkant. Maskinen er blant annet utstyrt med patentert CLA-SIM (automatisk verktøyinnstilling for tapper og knekkelinje), DPM (tynne detaljer eller store hull i panelet) mm.

 

For mer informasjon se: www.weldcut.se og www.salvagnini.se

Kilde: Salvagnini

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11