23948sdkhjf

Kiwa med fokus på digitale sveisetekniske kurs

Kiwa er et av verdens ledende TIC-selskap og leverer tjenester innen testing, inspeksjon og sertifisering. Kiwa leverer kurs innen en rekke markedssegmenter, og retter seg blant annet mot bygg, anlegg, olje og gass, infrastruktur og energiforsyning.

 

Mens det tidligere var helt obligatorisk med fysisk oppmøte for å gjennomføre kurs har Kiwa de senere årene gjennomført en stor digital utvikling.

- I forbindelse med sveisetekniske kurs, som eksempelvis IWI og IWS, har en del av kursene blitt helt digitale, og kun oppmøte for eksamen og verkstedopplæring er nødvendig, uttaler fagansvarlig for sveisetekniske kurs hos Kiwa, Arild Finnesand.

 

Høyner faglig nivå

Kursene har en prosjektoppgave som forbereder kursdeltakere på arbeidsoppgaver de vil kunne møte i felt, og kursdeltagerne får personlig digital oppfølgning under kurset.

- Vi i Kiwa ønsker å øke fleksibiliteten og vi ønsker samtidig å beholde eller øke den personlige kontakten i form av en-til-en-møter med hver kursdeltaker. Læreren fungerer som veileder under kurset, og dette høyner det faglige nivået til kursdeltakerne, forklarer Finnesand videre.

 

Billigere og mer miljørettet

- Kiwa er alltid på jakt etter den beste og mest fleksible måten å gjennomføre kurs på. Kursdeltakeren får trening i rollen som skal utføres etter gjennomført kurs, og dette gjør at man sitter igjen med økt kunnskap. En annen viktig faktor ved digitale kurs er at det kutter behovet for reise og overnatting. Dette gir kompetanseheving til langt lavere kostnader og gir også besparelser for miljøet, fortsetter Finnesand.

 

I Norge eller globalt

IWI kursene retter seg mot de som kan ønske seg sertifisering som Internasjonal sveiseinspektør. Kurset gir teoretisk grunnlag for å bli sertifisert som IWI Sveiseinspektør på Basic, Standard og Comprehensive nivå. IWS kursene er for de som ønsker sertifisering som internasjonal sveisekoordinator. Kurset passer godt for de som ønsker å jobbe som sveisekoordinator innen industrien i Norge eller internasjonalt.

- For å komme inn på dette kurset kreves det at du tilfredsstiller kravene til opptak fra Norsk Sveiseteknisk Forbund, avslutter Arild Finnesand.

 

Les mer om kursene på www.kiwa.no

Kilde: Kiwa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094