23948sdkhjf

EMO Hannover 2023 - på tide å bestille reisen!

- Vil du lære om det siste innen produksjonsteknologi? Produksjonseksperter som besøker EMO Hannover 2023 vil gjøre nettopp dette i september mener messearrangøren VDW. Hvis du ikke har bestilt reisen er det på høy tid før flybilletter og hoteller blir fullbooket.

 

På messen kan man oppleve live de nyeste trendene på totalt fire fellesstander. Disse standene vil fokusere på additiv produksjon, tilkobling, cobot-løsninger for åpen plass samt bærekraft.

- Ingen andre steder kan produksjonsspesialister oppleve sektorens innovasjoner så nært, presentert i temapakker over hele prosesskjeden, og til enhver tid oppdatert. Så hvis du kommer til EMO Hannover 2023 i september, bør du ikke gå glipp av fellesstandene, oppfordrer Martin Göbel, messedirektør hos EMO-arrangøren VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, eller Tysk Verktøymaskinbygger Forening.

 

Innovativ 3D-printing

Innen flykonstruksjon, medisinsk teknikk og hydrogenøkonomi øker additive produksjonsmetoder i betydning, og forretningsutsiktene er gode: Dette ble nylig bekreftet av en undersøkelse blant de cirka 200 medlemsbedriftene i Additive Manufacturing Working Group innen VDMA. Nesten tre fjerdedeler av disse selskapene forventer i løpet av de kommende 24 månedene en stigende trend i sin virksomhet i Tyskland. Likevel kan teknologien kun utnytte sitt fulle potensial når den integreres med suksess i høyt automatiserte industrielle prosesskjeder. Hvordan dette fungerer er demonstrert i Additive Manufacturing Area. Her vil utstillere presentere banebrytende konsepter fra hele bredden i additiv prosesskjeden, enten direkte og indirekte 3D-printteknologier, materialer eller rask produktutvikling (RPD).

 

Tilkobling på et øyeblikk

I digital produksjon må maskiner kunne kommunisere med hverandre, uavhengig av fabrikat, alder eller styringer. The Future of Connectivity Area fokuserer derfor på disse prosessene. Her vil besøkende møte nye applikasjoner, automatiseringsprosesser, smart produksjon, Industri 4.0, maskinlæring, prediktivt vedlikehold, IIoT (Industrial Internet of Things) og mange andre aspekter.

 

Mennesker og roboter hånd i hånd

Flere og flere selskaper investerer tungt i automatisering for å opprettholde sin produktivitet og konkurransekraft, for å øke deres motstandskraft og allsidighet, og for å holde tritt med økende etterspørsel. For eksempel oversteg antallet nye industriroboter installert i 2021 500.000-grensen for første gang – en ny rekord. Nærmere bestemt coboter, eller samarbeidende roboter, er etterspurt. De utgjør allerede nå 7,5 prosent av alle installerte industriroboter, og dette er en stigende trend.

Open Space Cobot Solutions Area er derfor fullt dedikert til samspillet mellom mennesker og industriroboter og deres faktiske og potensielle applikasjoner. Produsenter vil presentere sine automatiseringsløsninger basert på coboter og deres innovative bruk for et internasjonalt fagpublikum: gripere, bildebehandling, målesystemer, programvare, industriell elektronikk, matesystemer og mye mer kan oppleves på nært hold.

 

Bærekraft for fremtidens produksjon

Det erklærte målet med Parisavtalen fra 2015 er å begrense økningen i den globale gjennomsnittstemperaturen til maksimalt to grader Celsius. Siden den gang har det blitt klart: Temaet bærekraft blir sett på som en utfordring med global import som påvirker samfunnet som helhet. Blant andre intensjoner har EU som et resultat av dette besluttet å gjøre økonomien og samfunnet karbonnøytralt innen 2050. Også produksjonsindustrien merker de betydelige effektene, og den ser seg selv møtt med like store utfordringer – og muligheter.

På EMO Hannover 2023 gir Future of Sustainability in Production Area det ideelle miljøet for å oppleve de nyeste løsningene for morgendagens produksjon. Her kan besøkende lære om dagens trender innen energieffektivitet, integrering av fornybar energi, sirkulær økonomi og livssykluskonsepter – et rettferdig høydepunkt, ikke bare med tanke på klimabeskyttelse og reduserte produksjonskostnader i tider med vedvarende knapphet på energi og råvarer.

 

Bli med på fellesreise!

Numerisk Bruker Forening - NBF har den glede å invitere til en felles tur til EMO i Hannover 2023. Turen arrangeres i samarbeid med Travel & Event AS.

Les mer om turen HER

For ytterligere informasjon se: https://emo-hannover.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095