23948sdkhjf

Norsk Titanium inn i reparasjonsmarkedet

Norsk Titanium AS, en global leder innen «Directed Energy Deposition» (DED) additiv produksjon for strukturelle titankomponenter av romfartkvalitet, demonstrerer sin Rapid Plasma Deposition (RPD) prosessanvendbarhet på flyreparasjonmarkedet for flere milliarder dollar.

 

I samarbeid med Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har Norsk Titanium tilpasset RPD additiv prosess til reproduksjon av lenkerør som opprinnelig ble produsert ved hjelp av en Ti 6-4 laser pulverbed additiv prosess.

I en rask seksukers tidslinje utviklet Norsk Titanium en proprietær tilpasning av sin RPD-prosess som lokaliserte de berørte koblingsrøroverflatene og laget presisjonsavsetningene. Lenkerørene ble deretter sendt til KDA for sluttbearbeiding.

 

Brukes på reparasjoner

- Dette er et viktig skritt i vår teknologiutviklingsplan. Denne innsatsen fastslår at RPD-prosessen kan støtte reparasjoner for applikasjoner som turbinvifteblader og oppussing av offshoreboringer, sier Odd Terje Lium, VP of Engineering hos Norsk Titanium, og legger til:

- Med denne innsatsen har vi bevist at vår RPD kan brukes på komponentreparasjoner, slik at våre kunder kan gjenbruke eller reparere eksisterende deler, og unngå kostnadene og tidsplanen for en ny produksjon.

 

Evaluert og godkjent

Proof of concept-artikler ble produsert av Norsk Titanium og levert til KDA som prototyper i desember 2022. KDA evaluerte deretter den tilpassede RPD-prosessen og godkjente den for implementering på 250 produksjonsdeler. Norsk Titanium utfører for tiden reproduksjonsoperasjonene med alle deler som skal leveres tilbake til KDA innen utgangen av Q1-2023.

 

Kilde: Norsk Titanium

 

For mer informasjon se: www.norsktitanium.com

 

Om Norsk Titanium AS

Norsk Titanium er en global leder innen 3D-produksjon av metall, og innoverer fremtiden for metallproduksjon ved å muliggjøre et paradigmeskifte til en ren og bærekraftig produksjonsprosess. Med sin proprietære Rapid Plasma Deposition (RPD)-teknologi og 700 MT produksjonskapasitet, tilbyr Norsk Titanium kostnadseffektiv 3D-produksjon av verdiøkende metalldeler til et stort adresserbart marked. RPD-teknologi bruker betydelig mindre råmaterialer, energi og tid enn tradisjonelle energikrevende formingsmetoder, noe som gir kundene en mulighet til bedre å styre innsatskostnader, logistikk og miljøpåvirkning. RPD-fremstilte deler flyr allerede på kommersielle fly, og Norsk Titanium har fått betydelig gjennomslag hos store forsvars- og industrikunder.

Kilde: Norsk Titanium

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125