23948sdkhjf

Mattei med nye energieffektive kompressorer

Mattei har lansert en serie kompressorer med energieffektivitet på 5,26 kW/m3/min og isentropisk effektivitet på 93,8 prosent.

 

Mattei har i over to tiår vært i front og forsket på å oppnå best mulig energieffektivt design for kompressorer. Den italienske maskinprodusentren har i en periode kjørt en serie som kalles Maxima og som var i en premiumklasse innen luftkompressorer. Disse hadde et overdimensjonert kompressorelement direkte koblet til 6-polerte motorer, noe som introduserte et nytt nivå av energieffektivitet i roterende trykkluftkompressorer med fast hastighet som tidligere ikke hadde vært sett i bransjen.

 

Patentert teknologi

I 2021 lanserte Mattei den nye RVXi-serien av kompressorer med inverterteknologi. Denne nye generasjonen har flere teknologiske fremskritt innen kompressordesign, og tok sølvmedalje i Plant Engineering-magasinets "Product of the Year"-konkurranse for 2021.

Takket være den patenterte Xtreme Injection Technology, sparer denne nye generasjonen av maskiner mer energi enn noen gang før, samtidig som den forbedrer temperaturstyringen gjennom en helt ny termostatregulering og kontroll av kjøleviften.

Samtidig tilbyr Mattei nå den nye industri 4.0 Maestro XC-berøringsskjermen som gir sanntidskommunikasjon og informasjon med tidlig varsling både lokalt  på kompressoren og via internett.

 

To nye serier

Mattei har nå i 2022 økt energieffektiviteten ytterligere for roterende trykkluftkompressorer verden over, ved å introdusere to nye serier med kompressorer som skal erstatte den legendariske AC 55/75/90 og Maxima og Maxima Xtreme 55 & 75-modellene.                        

 

  • RVX 55/75/90 - 50 Hz modeller:

Disse gir ytterligere 12 prosent forbedring i energieffektiviteten sammenlignet med AC-serien, og tilbyr en elektronisk mykstarter og direktekobling til en 4-polet motor.

 

  • RVX Ultra Performance 45/55/75 - 50 Hz modeller:

Dette er versjoner videreutviklet av filosofien til den opprinnelige Maxima, men øker energieffektiviteten til nivåer som tidligere ikke har vært hørt om i en rotasjonskompressor. Ved å oppnå spesifikk kraftforbruk så lavt som 5,26 kW/m3/min og isentropisk effektivitet så høy som 93,8 prosent, er RVX Ultra Performance 20 prosent mer energieffektiv enn AC-serien, som i utgangspunktet var blant de mest energivennlige kompressorene.

Dette er mye takket være en 6-polet motor med lav rotasjonshastighet, svært lite friksjon og trykktap, ekstremt god fyllingsgrad i rotorlommene og en spesielt god dreiemomentkurve.

RVX Ultra Performance har en inverter i stedet for en tradisjonell starter for å eliminere kraftselskapenes effektavgifter og kan låse motor-/rotor hastigheten på kun 800/900 o/min uten å bruke vedlikeholdskrevende og effektivitetsreduserende belter eller gir.

 

Gir strømbesparelse

For en bedrift som kjører en kompressor på 55kW i 4000 timer på et år vil dette, ifølge maskinprodusenten, innebære en besparelse på rundt 50.000 kWt og i enkelte tilfeller det dobbelte.

Mattei industrikompressorer har garanti på 10 år/ 100.000 timer. Det som først inntreffer.

Mattei markedsføres i Norge av AMA Trykkluft AS.

 

For mer informasjon se: www.ama.no

Kilde: AMA Trykkluft

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078