23948sdkhjf

Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing

Verdensledende innen metallskjæring, Sandvik Coromant utvider fresetilbudet med den nye CoroMilll MF80 til freseoppgaver innen bilindustrien ved bruk av ISO K- og ISO P-materialer med nær 90-graders operasjoner med begrensninger på grunn av festeanordninger.

 

Basert på en teknologiplattform som ligner på den eksisterende CoroMill 345, har det nye fresekonseptet ifølge produsenten en 40 prosent lettere fresekropp med skivebeskyttelse og et høyt antall skjær for sikker og stabil maskinering, selv i vibrasjonsutsatte overheng. Innfallsvinkelen på 89,5 grader gjør det mulig for fresen med flere egger å komme svært nær festeanordningen. Dette betyr ikke bare en vesentlig bedre maskinutnyttelse, men skal også sikre lengre verktøylevetid og mindre avfall.

 

Lavere kostnader per del

Skjærene har åtte skjæreegger, sponbeskyttelse og optimert mikrogeometri for bedre sikkerhet og avsponing, pluss en viskerkant for «enestående» overflatefinnish. Skjæreeggen er skrå for jevn skjæring og lave skjærekrefter, og gjør verktøyet godt egnet for tynnveggede komponenter og maskinoppsett med begrenset stabilitet.

Under en ytelsestest av grov skulderfresing, sammen med et konkurrerende merke, viste ifølge produsenten CoroMill MF80 en 67 prosent økning i verktøylevetid, noe som gav en generell produktivitetsøkning på 60 prosent. Etter 40 minutter av maskineringstiden var resultatet av testen 15 ferdig maskinerte komponenter for Sandvik Coromant og 9 for konkurrenten. Skivebeskyttelsen og det høye antallet skjæreegger senket effektivt kostnaden per del i denne grovbearbeidingen.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126