23948sdkhjf

Produktivitet og bærekraft utelukker ikke hverandre

Kyocera Group presenterte en rekke skjæreløsninger for maskinering og produksjon på AMB-messen i Stuttgart i september i år. I tillegg til innovasjoner for konstruksjon av elektriske kjøretøy, inkluderer disse også løsninger for energiproduksjon. Stikkord som pålitelighet, presisjon, allsidighet og bærekraft er i fokus.

 

Som verktøyprodusent legger Kyocera særlig vekt på effektiv og forsiktig bruk av ressurser i forsyningskjeden. I tillegg søker selskapet å finne mer effektive løsninger som å identifisere økonomiske skjæreverdier, materielle endringer eller digitale løsninger, for å drive mer bærekraftig.

 

Minimering av CO2-utslipp

Kyocera Industrial Tool Group forfølger det langsiktige målet om å redusere CO2-utslipp innenfor hele forsyningskjeden i skjæreverktøysektoren. Individuelle trinn spenner fra produktutvikling til innkjøp, distribusjon, salg, prosessering, ressursgjenvinning og gjenbruk, til avhending. Gjennom den stadig skiftende verden, samt det tilhørende nye settet med utfordringer, utvider selskapet sin verktøy- og tjenesteportefølje, og forfølger en enda mer økonomisk og bærekraftig tilnærming. I tillegg reduserer produktivitetsøkningen CO2-utslippene. For eksempel hjelper en CO2-utslippskalkulator dette. Verktøyet beregner sparepotensialet ved bearbeiding gjennom verktøyvalg og individuelle parameter.

 

Effektiv energisparing

Høykvalitets bearbeiding med nye verktøyløsninger tillater nye måter å tenke på. Her kan for eksempel skjulte bearbeidingsfeil avdekkes, utryddes og dermed spares ressurser. I denne sammenhengen har High Feed Milling Series (MFH), ifølge produsenten, gitt enorme besparelser i produksjon over hele verden i årevis. Kyocera presenterte et oppdatert utvalg på AMB med skjæredybder på opptil 2,5 mm. Kort fortalt betyr dette at det er en stor produktivitetsøkning gjennom utvikling av verktøy med høy verdiøkning.

 

Bruk av DX-teknologi

"Fra en verden av reflektering etter prosessering, til en verden der vi kan se ting før prosessering" - dette er et sitat fra Kyocera-hovedkvarteret i Kyoto angående digital transformasjon. Målet med denne transformasjonen er å redusere maskineringstidene, optimalisere maskineringsforholdene, identifisere maskineringsproblemer og iverksette mottiltak på forhånd. For å faktisk implementere disse målene tilbyr DX-teknologien et dynamisk og bærekraftig utvalg av verktøy gjennom analyseteknologier. Et eksempel på dette er den AI-baserte slitasjeanalyseassistenten. Typen av slitasje bestemmes via fotoopplasting av det indekserbare skjæret. Verktøyet vil først bli lansert på japansk og vil snart være tilgjengelig på andre språk.

 

Enkle løsninger for elbiler

For å kunne generere lang rekkevidde og dermed attraktivitet med tunge elektroniske kjøretøybatterier, er en omfattende vektoptimalisering av konstruksjonskomponentene avgjørende. Kyocera Unimerco har jobbet med spesialutviklede verktøy for aluminium med lavt innhold av silika i flere tiår. På denne måten tas det ikke bare hensyn til effektivitet og dimensjonsnøyaktighet, men også kravet om lavest mulig graddannelse, spesielt for tynnveggede konstruksjoner. Her brukes Kyoceras standardverktøy også som spesialverktøyløsninger med PCD-skjærekanter som oppfyller de høye og strenge kravene til bilindustrien.

 

RE•NEW programutvidelse

Kyocera Unimercos konsept for verktøyvedlikehold tilbyr mye mer enn bare sliping av verktøy. Kyocera Unimerco etablerte sin første slipetjeneste tilbake på 70-tallet. I mer enn 15 år har selskapet tilbudt dette produktet, som stadig forbedres for å møte gjeldende standarder. Verktøy med predikatet RE•NEW vil, ifølge produsenten, garantert yte det samme eller enda bedre enn et nytt verktøy. Opptil 75 prosent besparelse på bearbeidingskostnadene er dermed mulig. Det returnerte verktøyet vil da ikke bare ha samme kvalitet, men også de samme ytelsesfunksjonene. Fra oktober 2022 vil det også være mulig å overhale MagicDrill DRAs høyytelsesbor i alle størrelser i GM-versjonen – raskt, enkelt og selvfølgelig under løftet om RE•NEW.

 

Verktøyhåndtering

En effektiv verktøystyring sikrer ikke bare at verktøybeholdningen alltid er oppdatert, men også at flaskehalser kan unngås. De fleksible og sikre industrielle maskinløsningene sikrer at man unngår unødvendig lagerbinding. Samtidig holdes det til enhver tid oversikt over bruken av verktøy på medarbeidernivå. På denne måten vil kostnadene for verktøy for avdelinger, ansatte, prosjekter og maskiner kunne begrenses. Det kan også minimere, eller helt eliminere, behovet for ansatte til å overvåke lagerholdet. Maskinløsningen er utformet på en slik måte at systemet automatisk etterbestiller når minimumsbeholdningen er nådd. Dessuten, gjennom lavere tap av og mindre utdaterte verktøy, økes den økonomiske effektiviteten i driften. Det er også mulig å administrere omsliping- og måleverktøy samt å lage "virtuelle sett", altså sammenstilling av flere verktøy i en prosess.

 

For mer informasjon se: www.kyocera-unimerco.com

Kilde: Kyocera

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112