23948sdkhjf

Zeiss og EOS lanserer Zeiss AM in-process: Den avanserte løsningen for pulveranalyse

Det felles målet for Zeiss og EOS er å øke brukervennligheten og kostnadseffektiviteten til additiv metallproduksjon (AM), og dermed drive industrialiseringen utover forskning og utvikling og prototyper.

 

Zeiss og EOS, ledende leverandører for produksjonsløsninger innen industriell 3D-printteknologi, har i fellesskap utviklet og lansert en avansert prosess- og post-print pulversenganalyseløsning.

 

Ser uregelmessigheter

Ved hjelp av en patentert teknologi fra Zeiss fanges alle funksjonene til pulversengen (powder bed) med høy presisjon for grundig, pålitelig analyse lag-for-lag og evaluering av hele den additive produksjonen. Dette gir en effektiv in-situ-bevis for pulversengkvalitet via bilder og feilstatistikk i stedet for testing av deler etter produksjon.

Zeiss AM i prosess tilbyr rask defektdeteksjon og klassifisering med en ultrahøy oppløsning per piksel. En pålitelig avsløring av uregelmessigheter i puddersengen, selv med sterkt reflekterende materialer, sikres ved å kombinere fire belysningsretninger.

 

Automatisk klassifisering

7 defekttyper klassifiseres automatisk av kunstig intelligens. Klassifiseringen gjør det mulig å iverksette både forebyggende og korrigerende tiltak for spesifikke pulversengdefekter. Dermed kan defekte jobber stoppes tidlig for å spare produktiv maskintid og gi mulighet for en forbedret materialbruk. Pulvermangel kan til og med korrigeres etter hvert som de oppstår på grunn av et kommunikasjonsgrensesnitt som muliggjør automatisk belegging på byggeplaten.

Som en del av samarbeidet vil Zeiss AM in-process bli integrert i EOS DMLS-systemer. Teknologien vil være tilgjengelig for EOS M 290-systemene, både for allerede installerte og nye maskiner, uten behov for parametrisering for forskjellige materialer og geometrier, og uten innvirkning på gass-strømmen.

 

Enormt potensial

- Produksjonsindustrien har anerkjent det lovende potensialet til additiv produksjon. For å gjøre metallprinting til en gjennomførbar og skalerbar produksjonsteknologi må industrikvalitet og økonomisk gjennomførbarhet forbedres ytterligere og sikres samtidig. For sertifiserings- og kvalitetssikringsprosessene krever dette utvikling av nye kvalitetssikringsløsninger i henhold til AM-spesifikke betingelser. For å muliggjøre teknisk og økonomisk gjennomførbarhet av fremtidsorienterte applikasjoner, bidrar Zeiss AM in-process til å gjøre de tekniske mulighetene for additiv produksjon realiserbare, samtidig som de definerer og kontinuerlig sikrer nødvendige kvalitetsstandarder. Dr. Claus Hermannstädter, leder for additiv produksjon hos Zeiss.

- For denne programvareløsningen går to ledere innen sitt respektive felt sammen for å forsterke AM-mulighetene. Den automatiserte analysen av pulversengkvaliteten, og den raske reaksjonen på å identifisere defekter, åpner et enormt potensial for kostnadsbesparelser på opptil 10.000 euro per byggejobb. Samtidig er dette i tråd med vår ansvarlige produksjonstilnærming, da disse tilbakemeldingssløyfene kan bidra til å redusere skraphastigheter og materialavfall betraktelig, sier Mirco Schöpf, Product Line Manager Software hos EOS.

 

For mer informasjon se: www.zeiss.com

Kilde: Zeiss

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.117