23948sdkhjf

Moderne atomiseringsenhet innviet

Metallforskningsinstituttet Swerim og Sandvik Materials Technology-divisjon Kanthal innviet nylig sin felles investering - en ultramoderne forstøverenhet for forskning og utvikling av materialer og forstøvningsprosess.

 

Investeringen møter den økte etterspørselen etter forskningsmuligheter rundt material- og prosessutvikling innen additiv produksjon (AM) og pulvermetallurgi.

- Denne investeringen vil gi unike muligheter for oss til å utvikle materialer for AM og å få nye produkter ut på markedet raskere. Samarbeidet med Swerim vil også åpne for forskning i verdensklasse innenfor dette feltet som er strategisk både for Kanthal og Sverige, sier Dilip Chandrasekaran, leder for FoU i det Sandvik-eide selskapet Kanthal.

 

Store innovasjonsmuligheter

Den nye forstøverenheten tar sikte på et langsiktig samarbeid der Kanthal drar nytte av Swerims innovative ekspertise innen pulvermetallurgi, AM av metaller, avansert strukturell analyse, testing og modellering.

- Det er fantastisk at Swerim og Kanthal investerer i en toppmoderne forstøverenhet til en verdi av SEK 20 millioner. Samarbeidet har muliggjort en unik plattform for FoU-aktiviteter innen legerings- og pulverutvikling for hele Sverige, sier Annika Strondl, leder for pulvermaterialer og additiv produksjon i Swerim.

Forstøverenheten gjør det mulig å forstøve pulverpartier opp til cirka 85 kg for AM, sprøytestøping, overflatebelegg og varm isostatisk pressing (HIP). Utstyret vil ha høy material- og prosessfleksibilitet, og skape store muligheter for å utvikle materialer og prosesser innen både AM- og pulvermetallurgi.

 

For mer informasjon se: www.materials.sandvik

Kilde: Sandvik

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078