23948sdkhjf

Bedre metallstøping

Et nytt prosjekt ved Aston University i UK er satt opp for å utvikle en matematisk modell for å forbedre flytende metallstøping.

 

Metoden vil bli brukt for å forhindre at lette aluminiumlegeringer korroderer - eller oksiderer - veldig raskt når de først eksponeres for luft. En bedre kunnskap om dette kan forbedre de nye prosessene knyttet til 3D-printing og additiv produksjon av lettmetaller.

Innen transportsektoren blir stål gradvis erstattet av lettere legeringer. Selv om de ikke ruster som stål, oksiderer de veldig raskt når de først utsettes for ytre omgivelsesforhold, noe som påvirker kvaliteten og levetiden.

Dr. Paul Griffiths , universitetslektor i anvendt matematikk, skal gjennomføre et 12-måneders prosjekt som vil fokusere på de tynne oksidfilmene som utvikles på legeringer som påvirker støpeprosessen.

Han har blitt tildelt £80.000 fra Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) for studien «Utvikling av en nøyaktig ikke-newtonsk overflatereologimodell».

 

Bedre forståelse

- Målet med denne undersøkelsen er å utvikle en matematisk modell som nøyaktig fanger toveiskoblingen mellom en flytende metallstrøm og oksidlaget over, med sistnevnte oppfører seg som et ikke-newtonsk væske/gass-grensesnitt, sier Dr. Griffiths, som er basert på University's College of Engineering and Physical Sciences.

- Målet med dette prosjektet er å beskrive både overflatekarakteristikkene - hastighets- og skjærprofiler - så vel som de viktige effektene av overflatekrumning. Fordelen med en mer passende mekanisk modell for den oksiderte overflaten til en smeltet metallstrøm vil føre til en bedre forståelse av innkapslingsprosessen som påvirker legeringen, mener Griffith.

Forskningen er knyttet sammen med en prosjektpartner i Grenoble, Frankrike.

 

Kilde: Aston University

 

For mer informasjon se: www.aston.ac.uk

Kilde: Aston University

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109