23948sdkhjf

BK Produkter med automatisert fiberlasersystem

BK Produkter tar steget inn i fiberlaserteknologi og investerer også i automatisering, noe som er helt avgjørende for å kunne produsere effektivt.

 

BK Produkter ble startet i 1985 av Börje Klasson, og sammen med sønnen Fredrik Klasson har de bygget opp en moderne maskinpark og samlet et helt spesielt utvalg av engasjerte og kunnskapsrike fagfolk.

Sommeren 2014 kjøpte Sven-Erik Nilsson og Birgitta Bjäde selskapet, og i 2018 overtok de produksjonen ved Alvesta 3 Plåt. Paret har til hensikt å videreutvikle og optimalisere produksjonen.

 

Holder hva de lover

- BK Produkter er din opplagte og komplette samarbeidspartner når det gjelder komplette løsninger innen platebearbeiding, sier Sven-Erik og Birgitta.

Bedriften gjør alt fra idé til ferdig produkt med presisjon i varmvalset, kaldvalset eller galvanisert platemetall; stål, aluminium, rustfritt stål, kobber eller aluzink.

- Med en moderne og bred maskinpark utfører vi alt fra enkelt tynnplatearbeid, til komplekse platedetaljer hvor vi tar ansvar for hele verdikjeden, fra konstruksjon til ferdig produkt, inkludert smart spesialemballasje og effektive logistikkløsninger. Hjertet i vår virksomhet er våre faglig stolte operatører og teknikere, med lang erfaring og stor kompetanse. Vår spesialitet er små serier med høy kvalitet og leveringssikkerhet. Vi holder det vi lover, uttaler Sven-Erik og Birgitta.

 

Fokus på automasjon

Med denne investeringen tar BK Produkter steget inn i fiberlaserteknologi og investerer også i automatisering, noe som er helt avgjørende for å kunne produsere effektivt. Det hjelper ikke å ha en superrask fiberlaser hvis den da skal tømmes manuelt. Teknologien for automatisering er helt avgjørende for at den må være raskere enn laseren.

Med Salvagninis egenutviklede MCU, som er en videreutvikling fra forrige MCL, fungerer begge plukkeenhetene enten individuelt eller sammen med en løftekapasitet på 130 kg og ingen begrensninger på størrelsen på plateemner.

Multigripefunksjonen kombinert med sugekopper og magneter gir frihet til å sortere små detaljer direkte i skuffer. En viktig del når det kommer til automatisering er en rask stabil prosess hvor Salvagnini har en løsning med Airblower som før man starter plukking blåser platen ren så ingen smuss eller skjærerester havner mellom platene og skader det ferdige produktet. Dette sammen med et skannersystem som sikrer at detaljer ikke henger i skjelettet, alt for å få en så stabil prosess som mulig, her har Salvagnini vært en pioner med håndtering og flyt allerede på 1970-tallet.

Med doble utkastbord kan maskinen tømmes uten å måtte stoppe, alt for at maskinen skal produsere maksimalt. Overvåking skjer ved hjelp av LINKS hvor man i sanntid ser hva som produseres og overvåking av maskinens funksjoner.

Laserskjæring med trykkluft skjer ved hjelp av APM boostere og AQM rensesystemer i 15 Bar for sort plate inntil 10mm og i rustfritt stål inntil 12mm. Dette er en stor besparelse for både miljøet og økonomien for å minimere behovet for nitrogen.

 

For mer informasjon se: www.bkprodukter.se og www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.797