23948sdkhjf

Bedre Inneklima inviterer til produktutvikling og produksjon i Norge

Bedre inneklima og bedre miljø kan oppnås hvis vi utvikler og produserer produktene i Norge. Sandefjordbedriften Bedre Inneklima AS utfordrer norske industribedrifter og inviterer til samarbeid om å skape de beste, miljøriktige og moderne maskinene for å bedre luftkvaliteten innendørs i hjem og på arbeidsplassen.

 

Det begynte med at undertegnede kontaktet Bedre Inneklima AS for å høre om selskapet vil satse på industrimarkedet. Bedriftens rykte fortalte at her er det et firma som tar inneklimaet og kundene på alvor, og da var det bra å sende en e-post og vente på svar.

Kort tid eter kom svaret fra Jarle Karlsrud, daglig leder i Bedre Inneklima AS: - La oss møtes!

 

Behov for bedre inneklima

Det gode ryktet kom fra et familiemedlem som skrøt av måten kundebehandler hos bedriften ga gode råd og veiledning. På hjemmesiden er det mye nyttig informasjon som også oppleves som positivt. Siden undertegnede er mer enn gjennomsnittet interessert i inneklima var det naturlig å se på hjemmesiden til Bedre Inneklima. Ganske sikkert, her var det mye innhold, men det sto ikke noe om fokus på industribedrifter. Som redaktør for Maskinregisteret vet jeg at det er mange industrivirksomheter rundt om i landet som både er opptatt av HMS og som definitivt har et behov for bedre inneklima.

 

Rett på sak

Bedre Inneklima kommuniserer tydelig hva selskapet står for på sin web:

«Bedre Inneklima AS er et firma med mening. Det er det vi på fint kaller et "purpose driven company". Det vil si at vi har et mål og en mening med det vi gjør. Vi ønsker å gjøre verden til et bedre sted, og vårt bidrag er å hjelpe mennesker slik at de kan ta vare på sin helse og sine eiendeler. Det er derfor vi kommer på jobben hver dag, og det er det som styrer alt vi gjør.»

Det er daglig leder og gründer Jarle Karlsrud som tar imot Maskinregisteret og han viser umiddelbart rundt i kontorlokalene og vil videre ned til lager og verksted.

- Her ser du produktene vi selger og her borte har vi verkstedet, som vi er svært fornøyde med å ha i eget hus, forteller Jarle, og fortsetter:

- Vi ønsker å gi våre kunder best mulig service og vi mener at det å kunne tilby rask reparasjon er viktig for god kundeopplevelse, men også med tanke på miljøet. Siden vi utfører reparasjoner og service på eget verksted gir det klare fordeler, både med tanke på å redusere transporten, men ikke minst for å kvalitetssikre arbeidet og å få nyttig informasjon om de produktene vi selger.

I et hjørne står det en del produkter utstilt med ulike lapper på.

- Dette er B-varer som enten er vareprøver, produkter kunder har returnert i returtiden, eller varer vi har reparert. Alt selges med garanti, understreker Jarle.

 

Vil produsere i Norge

Han løfter opp et produkt og sier:

- Bedre Inneklima står for ren luft, kvalitet og bærekraft, hvorfor kan vi ikke produsere disse maskinene i Norge?

Spørsmålet ble som revet ut av munnen på undertegnede, og dermed fikk vi en dynamisk diskusjon rundt lønnsomhet, miljø, bærekraft og timing.

- Nå står vi fremdeles i en pandemi og det gir interessante muligheter. Mangel på komponenter, redusert produksjon og ekstremt høye transportkostnader gjør det naturlig å se på kortreiste produkter. Hvis norske industribedrifter nå vil satse på produksjon i Norge er jeg sikker på at vi kan få til det. For vår del er vi mer enn motivert for å se på mulighetene, sier bedriftslederen.

 

Entusiaster

På Jarle Karlsrud sitt kontor møter vi Even H. Jakobsen. Han er salgssjef i selskapet og veldig interessert i å diskutere produksjon i Norge.

- Når du spør om industrien er et interessant marked for Bedre Inneklima er selvfølgelig svaret ubetinget ja, vi har bare ikke rukket å ta tak i det markedet, sier Even.

Han liker ideen om å utvikle og produsere egne produkter i Norge.

- Nesten alle produktene vi selger er produsert i Kina, til og med sveitsiskutviklete maskiner. Ved å produsere i Norge kutter vi lange logistikkjeder og vi får bedre kontroll på kvalitet, bærekraft og ikke minst kan vi tilpasse produktene behovene i hjemmemarkedet, vi kan sågar satse på eksport, mener Even.

- Det vil passe godt inn i vår miljøbevisste visjon og strategi, legger Jarle til.

 

Mange ulike innsatsvarer

Hva slags komponenter vil dere produsere i Norge?

- Så mye som mulig. I utgangspunktet ønsker vi en tett dialog med aktuelle samarbeidspartnere, fra a til å, svarer Jarle og fortsetter:

- Produktene vi selger er laget av tynnplater, plast, elektronikk, elektriske komponenter, filter, pakninger, emballasje, programvare og mye annet. Så det gjelder å finne samarbeidspartnere som er villige til å bidra til at produksjon i Norge er gjennomførbart, og da tenker jeg ikke utelukkende på pris, men helheten fra 3D-modellering til leveringsklart produkt. Vi vet at det er et økende behov i markedet i og utenfor Norges grenser, så vi er klare til å gi gass, ståler Jarle Karlsrud.

 

For mer informasjon kontakt daglig leder Jarle Karlsrud på e-post: jarle@bedre-inneklima.no mobil: 95041135 eller se: www.bedre-inneklima.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141