23948sdkhjf

GMV’s nyeste medarbeider er en cobot

GMV AS går inn i en ny fase av automatisering. Med cobot fra Techman Robot, levert av Omron Automation, sikter Jærbedriften mot døgnkontinuerlig produksjon.

 

- Coboten mater deler inn og ut av vår nye NTX1000 fra DMG MORI. Robotcellen er vår nyeste satsing for å produsere i Norge, forteller Tor Ole Talgø, daglig leder i GMV AS.

Bakgrunnen for investeringen er at selskapets egenutviklede rørboreverktøy «Snapdrill» har fått stor suksess verden over, og behovet for volumproduksjon ble fort en realitet.

 

Skal ha flere coboter

- I storvolumproduksjon er det viktig å senke kostnader, tid og eliminere repeterende oppgaver som normalt vil bli pålagt ansatte. Med en enkelt cobot kan vi avlaste tre operatører og sette dem til andre oppgaver som krever mer oppmerksomhet, og samtidig øke produksjonshastigheten i andre maskiner også, sier Talgø, og legger til:

- Med blikket rettet mot fremtiden er det GMV AS sin visjon å ha flere coboter i dette modulære oppsettet, slik at vi kan flytte dem rundt til maskiner der automatisering er nødvendig, konkluderer Tor Ole Talgø.

 

For mer informasjon se: www.gmv.as

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157