23948sdkhjf

EMO-premiere på TNC7 fra Heidenhain

På EMO 2021 viste Heidenhain et nytt kapittel i verkstedsentrert produksjon med den nye TNC7. Denne standardinnstilte CNC-styringen støtter brukere fra første design til sluttbearbeiding, fra engangsjobber til serieproduksjon og fra enkle spor til komplekse konturer. 

Den banebrytende styringsplattformen lar maskinprodusenter tilpasse brukergrensesnittet til maskinene sine og tilbyr dynamisk utviklingspotensial for enda større funksjonalitet.
TNC7 fra Heidenhain gir, ifølge produsenten, en enestående brukeropplevelse, og gir nye muligheter for brukere i verkstedet. Sammen med enkel og intuitiv betjening nyter brukerne støtte fra en virtuell simulering av den bearbeidede delen og bearbeidingsområdet. TNC7 benytter også banebrytende bearbeidingsstrategier og kraftige funksjoner for prosesspålitelighet og optimalisering. Dette nye nivået av CNC-styring forbedrer det daglige arbeidet med nøye utformede, oppgavefokuserte løsninger, og kombinerer kjent Klartext-funksjonalitet med nyutviklede funksjoner som grafisk programmering. TNC7 ble utviklet for å effektivisere det daglige arbeidet på maskinen.

Individuelt brukergrensesnitt
Grensesnittet til TNC7 ble utformet for å hjelpe brukerne med å oppnå best mulig resultat med maksimal hastighet og bekvemmelighet. Ulike bearbeidingsoppgaver krever individuelle arbeidsmiljøer, og derfor kan brukerne tilpasse skjerminnholdet, gjennom personlige favoritter, sin egen meny for en raskere start og mer. Som et resultat er all informasjon og funksjoner akkurat der de trenger å være. Basert på skjemaer for dataregistrering og dialogveiledning, sikrer brukergrensesnittet, ifølge produsenten, optimal bekvemmelighet og navigering hjulpet av en jevn og presis berøringsskjerm. Og takket være den raske driftshastigheten reagerer styringen umiddelbart på inndata. Tastaturet ble også redesignet for forbedret mekanikk og optimalisert tastemotstand for større komfort og pålitelighet.

Dynamisk kollisjonsovervåking
Brukerne kan nyte fullstendig maskinbeskyttelse takket være overvåking av maskinelementer, verktøy og innfestingsanordninger. TNC7 inkluderer neste generasjon Dynamic Collision Monitoring (DCM). Sammen med å forhindre kollisjoner mellom maskinkomponenter og verktøy, står DCM nå også for festeenheter: brukeren kan importere 3D-filer av festeenheter og definere posisjonen deres med ny grafisk støtte. Kollisjonsbeskyttelse tilbys både i manuell og automatisk modus. Kollisjoner kan også oppdages før maskinering med kontrollens programtestfunksjon. Med den simulerer TNC7 realistisk virkemåten til arbeidsstykket, verktøyet og klemmeverktøyet i høyoppløselig 3D-grafikk.

Komponentovervåking
TNC Component Monitoring er en verktøykasse som lar maskinprodusenter implementere omfattende overvåkingsfunksjoner. Under bearbeiding beskytter denne funksjonen spindellageret mot overbelastning, detekterer økt komponentslitasje i drivkjeden og mer. Den leverer også verdifulle data om faktisk maskinbelastning, slik at brukerne kan vurdere prosessegenskaper og planlegge inngrep som en del av forutsigbart vedlikehold. TNC-komponentovervåkingsfunksjonen kan også registrere og vise mengden slitasje på den resirkulerende kuleskruen eller til og med advare brukerne om spindeloverbelastning.

Prosessovervåking
Den nye, innebygde TNC-prosessovervåkingsfunksjonen påviser pålitelig prosessuregelmessigheter basert på avvik fra en referansemaskinering. Brukeren styrer denne overvåkingsfunksjonen med Klartext-syntaks og et intuitivt brukergrensesnitt. Prosessovervåking krever ingen ekstra sensorer og sikrer pålitelig prosesskvalitet. Når den kombineres med høyoppløselige sensorer som ERM 6000 Dplus, er prosessovervåking enda mer effektiv for svært krevende applikasjoner. Dette muliggjør praktisk kontroll av prosessresultater og opprettholder produktiviteten takket være en rekke konfigurerbare reaksjoner, for eksempel å bytte ut et verktøy.

For mer informasjon se: www.heidenhain.no

Kilde: Heidenhain

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.251