23948sdkhjf

Ny skjærstørrelse øker produktivitet og prosesspålitelighet

Med M5009 og 5012 planfreser fortsetter Walter med å utvikle Xtra tec XT -familien og bringer verktøy for 12 mm skjærstørrelse til markedet, for å følge de som allerede er tilgjengelige for 9 mm skjærstørrelse.

 

Begge skjærstørrelser kan brukes i freser med forskjellige tilnærmingsvinkler: Med en tilnærmingsvinkel på 45° og takket være sitt høyere antall tenner, er M5009 (diameter 25–160 mm) ideell for reduserte skjæredybder (5 eller 6,5 mm) og egnet for reduserte bearbeidingsforhold, for eksempel for å øke produktiviteten i masseproduksjon. M5012 (diameter 32–160 mm) har en bratt tilnærmingsvinkel på 88°, noe som gjør det mulig å arbeide med større bearbeidingsforhold og skjæredybder (8 eller 10 mm) og påvirkes mindre av forstyrrelseskonturer.

 

Kortere byttetid

Begge familiene for freser er konstruert for høy mating per tann med maksimal prosesspålitelighet. Verktøyene med middels eller stor stigning for skjærstørrelse 12 er utformet med hardmetallplater. Disse øker levetiden til verktøyet og beskytter fresekroppen mot skade ved skjærbrudd. Skrå festeskruer gjør tilgangen lettere og forkorter tiden det tar å bytte innlegg.

 

Allsidig bruk

Begge planfresene er egnet både for grovstål og støpejernmaterialer, rustfritt stål, vanskelig bearbeidbare materialer og ikke-jernholdige metaller, samt for grovbearbeiding og etterbearbeiding med wiperskjær. De kan utstyres med tre typer vendbare skjær: Firkantede, åttekantede systemskjær for forskjellige innstillingsvinkler, dobbeltsidige venderbare skjær med passende fasett (også med åtte skjærekanter; enten helt slipt eller sintret omkrets) og med dobbeltsidig wiperskjær med to skjærekanter. En ekstra faktor er den spesielle aluminiumgeometrien. Kombinert med Walter Tiger tec skjæreverktøymaterialer øker dette levetiden og kostnadseffektiviteten. Walter ser på bilindustrien, romfartsindustrien og generell maskinteknikk som klassiske bruksområder. I tillegg garanterer den positive, myke skjærevirkningen, selv på maskiner med lav ytelse, gode resultater.

 

For mer informasjon se: www.hkvm.no

Kilde: Walter

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.159