23948sdkhjf

Halverte forbruket av båndsagblader

Maskinforhandler P. Meidell AS mener det er betydelige prosessforbedringer med høykvalitets båndsagblader fra tyske Wikus. 

Aerometals & Alloys er en fransk distributør av titan som tilbyr et bredt spekter innen relaterte kuttetjenester, inkludert saging, laser- og vannskjæring. De forsyner kundene sine i luftfartsindustrien med eksempelvis titanlegeringer i form av plater og bjelker samt i rustfritt stål.
Selskapet økte produktiviteten i sine kutteprosesser med over 50 prosent etter overgang til båndsagblader fra Wikus.

Høye krav
Aerometals & Alloys har, for å møte de høye kravene fra luftfartsindustrien, hatt et sterkt fokus på økt produktivitet og kostnadsstyring gjennom å optimalisere kutteprosessene sine. 
Kunden trengte båndsagblader som gav både høy kappehastighet og lang levetid, og som samtidig ivaretok kravet om høykvalitets kutteoverflater for å minimere avfall. Valget falt på Wikus.

Økte produktiviteten
I 2016 kontaktet Aerometals & Alloys Wikus med ønske om å teste deres produkter på titan, og foreta en vurdering opp mot konkurrentene. Etter intensiv testing med Wikus-bladene Marathon X3000 (bimetall) og Taurus (hardmetall) var resultatene klare; reduserte kuttetider og økt levetid på sagbladene.
Totalt ga Wikus-løsningene en produktivitetsforbedring på 50 til 70 prosent, sammenliknet med den opprinnelige løsningen. Aerometals & Alloys valgte derfor Wikus som ny leverandør av både sagblader og tilhørende servicetjenester.
I Norge er Wikus representert av P. Meidell AS.

For mer informasjon se: www.meidell.no

Kilde: P. Meidell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093