23948sdkhjf

Halverte forbruket av båndsagblader

Maskinforhandler P. Meidell AS mener det er betydelige prosessforbedringer med høykvalitets båndsagblader fra tyske Wikus. 

Aerometals & Alloys er en fransk distributør av titan som tilbyr et bredt spekter innen relaterte kuttetjenester, inkludert saging, laser- og vannskjæring. De forsyner kundene sine i luftfartsindustrien med eksempelvis titanlegeringer i form av plater og bjelker samt i rustfritt stål.
Selskapet økte produktiviteten i sine kutteprosesser med over 50 prosent etter overgang til båndsagblader fra Wikus.

Høye krav
Aerometals & Alloys har, for å møte de høye kravene fra luftfartsindustrien, hatt et sterkt fokus på økt produktivitet og kostnadsstyring gjennom å optimalisere kutteprosessene sine. 
Kunden trengte båndsagblader som gav både høy kappehastighet og lang levetid, og som samtidig ivaretok kravet om høykvalitets kutteoverflater for å minimere avfall. Valget falt på Wikus.

Økte produktiviteten
I 2016 kontaktet Aerometals & Alloys Wikus med ønske om å teste deres produkter på titan, og foreta en vurdering opp mot konkurrentene. Etter intensiv testing med Wikus-bladene Marathon X3000 (bimetall) og Taurus (hardmetall) var resultatene klare; reduserte kuttetider og økt levetid på sagbladene.
Totalt ga Wikus-løsningene en produktivitetsforbedring på 50 til 70 prosent, sammenliknet med den opprinnelige løsningen. Aerometals & Alloys valgte derfor Wikus som ny leverandør av både sagblader og tilhørende servicetjenester.
I Norge er Wikus representert av P. Meidell AS.

For mer informasjon se: www.meidell.no

Kilde: P. Meidell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094