23948sdkhjf

Sprek 130 åring feiret jubileum

Historien om Meidell startet i 1891, da P. Meidell og Ludvig Foss kjøpte J. A. Stampes Maskinforretning i Christiania. De la grunnlaget for det som i dag er en av de eldste og mest kjente bedriftene i bransjen, og det ble en nydelig kveld på sjøen da bedriften samlet sine ansatte til jubileumsfest på sjøen.

130 år er ingen evighet, kunne eieren av firmaet, Peter Meidell, forkynne da han holdt en av sine mange morsomme og spennende taler denne kvelden.
Bedriften har utviklet seg i tråd med behovene i markedet, og mens sagavdelingen har vært ryggraden i alle år, har kompetansen innen de øvrige områdene kommet i form av oppkjøp underveis.
P. Meidell fortalte videre om noen av grunnene til firmaets overlevelse, og viet sin mor, Hanna Meidell, en stor del av æren for suksessen.
Som eneste kvinnelige maskingrossist i landet, drev hun firmaet i hele 18 år. Hun var mer opptatt av bunnlinjen, og ikke de store millionforretningene, forklarte Meidell, og mente samtidig at dette var noe hun brakte videre til neste generasjon.
Hennes mann, Christopher Kahrs Meidell ledet firmaet etter sin far fra 1930 til 1952, og hennes sønn Johan Peter Meidell fra 1970 til 2004. Deretter Morten Dahlberg som ledet firmaet fra 2004 til 2015, og frem til dagens leder, Asgeir Bakken, som tok over fra 2015.

Kommet seg gjennom kriser
- Når vi skuer 130 år bakover i tid så har vi gjennomlevd dramatiske hendelser og perioder før også, Eksempler er Kristianakrakket i 1899, første verdenskrig med importrestriksjoner, spanskesyken og annen verdenskrig.
Det spesielt triste med spanskesyken var at den pandemien rammet unge mennesker i deres beste og mest produktive alder, i motsetning til dagens pandemi som jo ser ut til å være farligst for de eldre, sa Peter Meidell.
Peter Meidell uttrykte stor glede over å endelig kunne samles igjen til festivitas, og ekstra stor glede over å igjen møte så mange fine kollegaer i firmaet.
Og det var som om værgudene også gratulerte firmaet med jubileet, og kastet sitt fineste sommervær over festen.
Maskinregisteret gratulerer og ønsker lykke til de neste 130 årene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11