23948sdkhjf

Ny 3D-printer fra Trumpf bidrar til overgang til masseproduksjon

Trumpf avduket nylig den nye serien av sitt TruPrint 3000 3D-printsystem på et virtuelt kundearrangement. Mellomformatmaskinen bruker pulversengbasert lasersmelting for å produsere deler med en diameter på opptil 300 millimeter og en høyde på opptil 400 millimeter.

 

Maskinen kan håndtere alle sveisbare materialer, inkludert stål, nikkelbaserte legeringer, titan og aluminium.

- Vi har forbedret viktige aspekter av TruPrint 3000 for å tilpasse den enda nærmere kvalitetskravene, sertifiseringene og produksjonsprosessene i ulike bransjer, sier Klaus Parey, administrerende direktør for Trumpf Additive Manufacturing.

Den nye TruPrint 3000 kan utstyres med en ekstra laser som nesten dobler produktiviteten.

 

Uten sveisesøm

- Multilaser-alternativet reduserer delkostnadene betydelig - det er slik vi hjelper kundene våre med å gå over til masseproduksjon, sier Parey. To lasere på 500 watt skanner maskinens hele bygningskammer parallelt. Dette gjør produksjonen mye raskere og mer effektiv, uavhengig av antall deler og geometrien til delene. Med alternativet Automatisk multilaserjustering kan systemet automatisk overvåke multilaser-skannefeltene under byggetrinnet og kalibrere dem til hverandre. For hver laser som skanner en kontur, fører ikke prosessen til noen form for sveisesømmer. Dette er det som gjør at multilaser-deler kan oppfylle enestående kvalitetsstandarder.

 

Høyere kvalitet

Trumpf -ekspertene har transformert bevegelsen av inertgass gjennom TruPrint 3000. Måten den strømmer gjennom maskinen fra baksiden til fronten er nå enda jevnere og mer ensartet. I tillegg til å øke kvaliteten på produserte deler kan dette også føre operatøren til å fjerne overflødig pulver fra delen mens den fremdeles er inne i maskinen. Tidligere modeller krevde at operatøren tok ut delen og fjernet pulveret på en egen stasjon. Den nye maskinen er konstruert for å behandle pulveret i et skjermet miljø, og bruke en inertgass for å forhindre at pulveret blir forurenset under byggingen. Dette er en stor fordel for sensitive næringer som medisinsk utstyrsproduksjon.

 

Automatisk overvåking

Den nye TruPrint 3000 kommer også med en smeltebasseng-overvåkingsfunksjon. Dette ivaretar kvaliteten på delen under 3D-fremstillingen ved automatisk å overvåke smeltebasseng-utslipp og andre beregninger under prosessen. Spesielle sensorer i laseroptikken overvåker kontinuerlig smeltebassenget. En spesiell programvare sammenligner disse avlesningene med figurene for et referansearbeidsstykke som er lagret i databasen, og viser en grafisk fremstilling av eventuelle avvik, for eksempel et smeltebasseng som er for kaldt eller for varmt. Dette gir maskinoperatører den informasjonen de trenger for å oppdage eventuelle feil og ta de tiltak som måtte være nødvendige.

 

Kan kundetilpasses

Ulike bransjer og komponenter har forskjellige krav, og derfor tilbyr Trumpf fleksible produksjonsløsninger.

- Den nye TruPrint 3000 lar oss skreddersy prosesskjeden slik at den passer perfekt til hver kundes produksjonsprosess, sier Parey.

I tillegg til løsningen som er skissert ovenfor for fjerning av pulver i maskinen, tilbyr TruPrint 3000 også et utskiftbart sylinderprinsipp med eksterne utpakkings- og pulverfjernestasjoner. Dette har flere fordeler, slik at maskinen bedre kan imøtekomme kundens spesifikke behov, svare på voksende produksjonsvolum og holde nedetiden på et minimum ved å jobbe parallelt med produksjonen.

 

For mer informasjon se: www.trumpf.com og www.pantronic.no

Kilde: Trumpf

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109