23948sdkhjf

Første europeiske markedsrapport innen additiv produksjon

Mellom september og oktober 2020 organiserte CECIMO, European Association of the Machine Tool Industries og relaterte produksjonsteknologier, den første runden i sin European Additive Manufacturing Survey, som tar sikte på å vurdere viktige markedstrender innen additiv produksjon (AM).

 

CECIMO lanserer, i samarbeid mellom fem nasjonale foreninger Italia, Sveits, Østerrike, Spania og Storbritannia, denne undersøkelsen som tar sikte på å samle inn kvalitetsdata direkte fra bransjen og hjelpe selskaper med å skissere en europeisk oversikt over de viktigste trendene i AM-markedet.

I løpet av denne første runden mottok CECIMO totalt 86 svar fra de nasjonale foreningene som deltar i dette prosjektet.

 

Belyser AM-konjunktur

Det er første gang en undersøkelse gjennomføres for å samle inn data direkte fra 3D-printselskaper som opererer i deltakerlandene. Det er en seks måneders undersøkelse, og den vil hjelpe industrien til å registrere trendindikasjoner for viktige forretningsområder, for eksempel total virksomhet, AM-eksport, ordrer etter materialtype, klientindustriens etterspørsel og trendinvesteringer.

På grunn av den omfattende strukturen, vil undersøkelsen bidra til å belyse den europeiske AM-konjunktursyklusen og forventningene til bransjeaktørene generelt om produksjon, etterspørsel og investering, blant andre relevante aspekter av markedet.

 

Undersøkelsen viser

AMs totale virksomhet og AM-eksport registrerer begge relativt sterke positive saldoer i alle kategorier (produkter og deler, maskiner, materialer og tjenester), noe som vil skissere et vekstscenario for AM-virksomheten i det europeiske innenlandske og utenlandske markedet.

Materielle nettosaldoer viser at potensiell vekst ligger foran alle kategorier, men noen vil trolig komme bedre enn andre. For eksempel scorer metaller en sterk balanse på 44,3 prosent, mens plast ser en 55,6 prosent -rate, noe som vil innebære at plast vil ha en relativt bedre vekstvei enn metall, til tross for de positive utsiktene for dette materialet.

Til slutt, med tanke på AM-innkjøpssektorer, viser individuelle saldoer tilsynelatende divergerende trender. Fly og bil registrerer begge negative nettoprosenter, henholdsvis -30 prosent og -19,7 prosent. Det kan derfor forventes en innstramming av AM-virksomheten i disse områdene på kort sikt. Motsatt registrerer medisinsektoren en nettobalanse på 61 prosent, den høyeste poengsummen på sektornivå. AM-ordrer for medisinsk bruk forventes derfor å utvide seg sterkt, etter AM-sektorens viktige bidrag i kampen for å innhente koronaviruspandemien.

 

Viktig verktøy

CECIMO vil fortsette å representere interessen til AM-sektoren, som CECIMO anser for å være en av de mest innovative og raskt voksende næringene i Europa. Når forberedelsene til andre runde av undersøkelsen begynner, fortsetter CECIMO og dets nasjonale foreninger å jobbe hardt for å forbedre dataene som blir gitt til medlemmene og gjøre denne nye trendundersøkelsen til et viktig verktøy for selskaper, markedsanalytikere og beslutningstakere.

 

Fakta

CECIMO er European Association of the Machine Tool Industries og relaterte produksjonsteknologier. Foreningen samler 15 nasjonale foreninger av verktøymaskinbyggere, som representerer omtrent 1500 industribedrifter i Europa (EU + UK + EFTA + Tyrkia), hvorav over 80 prosent er SMB. CECIMO dekker 98 prosent av den totale verktøymaskinproduksjonen i Europa og rundt 35 prosent over hele verden. Det utgjør mer enn 150.000 ansatte og en omsetning på omtrent 17 milliarder euro i 2020. Mer enn tre fjerdedeler av CECIMO-produksjonen sendes til utlandet, mens halvparten av den eksporteres utenfor Europa.

 

For mer informasjon se: www.cecimo.eu

 

Kilde: Cecimo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079