23948sdkhjf

Makino med to nye laserbearbeidings-maskiner

Makino presenterer fullskala laserbearbeidingsmaskiner og kommer med to nye modeller; Luminizer LB300 og LB500. Maskinene bestråler materialet som skal behandles med en laserstråle ved å bruke det totale refleksjonsfenomenet ved grensesnittet mellom vann og luft.

 

Silisiumkarbid, galliumnitrid og zirkon, som er vanskelig å behandle med eksisterende maskinering, kan prosesseres med de nye maskinene på en god måte. Luminizer har også fordelen av å kunne bearbeide sprø materialer som aluminiumoksid og diamantsintrede legemer.

 

Banebrytende teknologi

Med lanseringen av laserbearbeidingsmaskinene har Makino utvidet sortimentet av maskinmodeller for kortpulslaser. Spesielt innen mikrohullbearbeiding og funksjonell overflatebehandling, som forventes som neste generasjons bearbeiding. Dette er en banebrytende løsning som kombinerer maskinens nøyaktighet og bevegelseskontrollteknologi som maskinprodusenten har dyrket så langt.

 

Et enkelt prinsipp

Laser MicroJet (LMJ), som benyttes i Luminizer-maskinene, er en hybrid bearbeidingsmetode som kombinerer en laser med en "hårtynn" vannstråle som nøyaktig styrer laserstrålen ved hjelp av total intern refleksjon, på en måte som ligner på konvensjonelle optiske fibre. Vannstrålen kjøler skjæresonen kontinuerlig og fjerner effektivt overflødig materiale.

Som en "kald, ren og kontrollert laser" løser LMJ-teknologien de betydelige problemene knyttet til tørre lasere som termisk skade, forurensning, deformasjon, avfallsdeponering, oksidasjon, mikrosprekker og avsmalning.

Maksimal bearbeidingsstørrelse for Luminizer er 400x300x200mm for LB300 og 500x500x500mm for LB500.

 

I Norge forhandles Makino av Kaspo Maskin AS.

 

For mer informasjon se: www.makino.co.jp og www.kaspo.no

Kilde: Makino

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094