23948sdkhjf

Ruhetsmåling viktig for kvalitetskontrollen

Ulike materialer krever særskilt behandling for å oppnå korrekt overflateruhet. Innen bearbeiding av metall stilles det forskjellige krav til ruhet for eksempelvis å få heft ved overflatebehandling, for å redusere friksjon eller ved sammenføying. Riktig verktøy er nødvendig for å ha kontroll på kvaliteten.

 

Ruhetsnormaler kan hjelpe deg når kravet til nøyaktighet oppnås ved å sammenlikne, se og berøre overflaten. ABC Maskin tilbyr normaler fra Rubert, verdensledende innen produksjon av overflateruhetsnormaler og kalibreringsstandarder.

 

Ulike applikasjonsområder

Ruhetsnormaler brukes eksempelvis til å sjekke overflater på dreiet, frest, slipte eller polerte deler under maskinering, samt sjekke overflate av gnisterodert flate som beskrevet i VDI 3400 Guideline. Dessuten benyttes ruhetsnormaler til å sjekke ruhet på ståloverflater etter sandblåsing før maling/lakkering, som beskrevet i ISO 8503, eller til å estimere overflateruhet før nøyaktig måling med instrument, som anbefalt i NS EN ISO 4288. Man kan også sjekke alvorlighetsgrad av skade på deler forårsaket av hakk, bulker og riper eller sjekke overhalt blad på skipspropell.

 

Maskin gir rask og presis måling

Alternativ, og eventuelt tillegg, til ruhetsnormaler er ruhetsmålemaskin. ABC Maskin fører sveitsiske Diavite bærbare ruhetsmålere for enkel og rask utregning av overflateruhet. Maskinene kan koples til PC, nettbrett eller smarttelefon via trådløstnettverk eller Bluetooth. Måledata kan lagres på nevnte enheter i ulike formater og eventuelt skrives ut i PDF-format.

 

For mer informasjon se: www.abc-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094